ArhivaTuzlaTuzlanski kantonValter Tuzlanski

Uloga predškolskog odgoja i obrazovanja u pružanju jednakih životnih šansi, panel diskusija

U Ateljeu Ismet Mujezinović održana panel  diskusija, uz podršku Fondacije Friedrich Ebert  BiH  na temu “Uloga predškolskog odgoja i obrazovanja u pružanju jednakih životnih šansi” u kojoj su učestvovali:  Moderator Amra Avdić i gosti, doc.dr.Borjana Miković iz Sarajeva, Mirela Memić zastupnica u Skupštini Tuzlanskog kantona i Lejla Kišić ispred Udruženja “Soci” Tuzla.

Na panel diskusiji su izneseni mnogi podaci o stanju predškolskog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu i veliki značaj ovog obrazovanja sa podacima o stanju u FBiH odnosno u kantonima pojedinačno.  Dosta je rečeno o broju predškolske djece u predškolskim ustanovama kako javnim tako, privatnim i mogućnostima da se sva djeca tog uzrasta obavezno o trošku države obrazuju u ovim ustanovama.

Možda će Vas zanimati i:

Također predočena je sva problematika od upisa u ove ustanove do kadra, nepoštivanju Zakonskih odredbi iz ove oblasti, nejednakosti ovog obaveznog obrazovanja sa učenicima iz ostalih školskih ustanova (prevoza djece, učila, knjiga i dr.).

Pokrenuta je inicijativa sastanaka sa predstavnicima Skupštine TK-a, ministarstava i drugih organa o rješavanju problematike iz ove oblasti.

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button