Oftalmološka poliklinika dr. Balog: Omiljeni doktori vaše djece

- Kategorija: Istaknuto, Zdravlje

Oftalmološka poliklinika dr. Balog nalazi se u samom središtu Osijeka u susjednoj Hrvatskoj i nudi kompletnu oftamološku uslugu: od pregleda, praćenja, dijagnostike do operativnih zahvata na oku.

Sastavili su vrhunski tim stručnjaka na jednom mjestu, a u tehnološkom smislu jedna su od najopremljenijih oftalmoloških ordinacija u Hrvatskoj. Njihovi rezultati i zadovoljni pacijenti govore sami za sebe. Pored sjajnih usluga i vrhunskih ljekara, veliku pažnju posvećuju svojim najmlađim pacijentima – djeci.

“Mi smo dosta omiljeni u Osijeku, baš zato što imamo jedan specifičan pristup. Mi smo tu napravili jedan iskorak. Zapravo, djecu treba gledati kao male ljude. I ne možete vi dijete dovesti u jednu ordinaciju, sjesti i reći: Evo sad ćitaj. Ima djece kojima je to noćna mora i njima treba malo dati prostora. Treba im dati priliku, treba ih pustiti da se prilagode. S jedne strane ako imate tehnologiju koja to odrađuje, to je naravno puno lakše provesti pregled na jedan zabavan način.”, rekao je za Radio Kameleon dr. Slaven Balog, specijalista oftalmologije.

Prema njegovim riječima, tehnologije mogu biti korisne u tim situacijama. Zbog toga Oftamološka poliklinika dr. Balog koristi određene uređaje švicarske proizvodnje zahvaljujući kojima ne moraju nužno širiti zjenice djeci.

“Djeca su na određenoj udaljenosti od doktora koji ispituje vidne oštrine sa jednim aparatićem koji ispušta zvukove i hvata poglede djeteta od par sekundi. Dijete može sjediti kod majke ili oca u krilu, a na recimo udaljenosti od dva metra nasuprot stoji liječnik koji “odskenira” djetetovu dioptriju u očima i dobijemo, pa možemo reći sa 90% točnošću pouzdane rezultate.”, pojašnjava dr. Balog.

Kako kaže, u slučaju da su u nekim dvojbama ili dilemama, oni tih desetak posto, koji su možda ostali nedorečeni, mogu jako lako detektirati na daljoj obradi koja također nije traumatska za djecu nego je, “user -friendly”. Doktor Balog napominje da je ovakav pristup djeci jako značajan jer ako se pregled ne odradi kvalitetno dijete može nositi krive naočale, krivi dioptriju.

“Kao posljedica krive dioptrije se ne može niti vid razvijati pravovremeno i to sve nosi posljedice koje mogu biti puno ozbiljnije ako se do, recimo, osme ili devete godine djetetovog života to ne iskorigira, ne uspostavi. Jer nakon toga je proces razvoja vida zapravo proces razvoja vida završen i vi ne možete više neke stvari ispravljati.”, zaključuje dr. Balog.

Inače, Slaven Balog, specijalista oftalmologije predstavlja okosnicu poliklinike, iz očne hirurgije i oftalmologije vodećih hrvatskih ustanova, s posebnim obrazovanjem iz područja dijagnostike i liječenja bolesti prednjeg segmenta oka, hirurgije katarakte, alergijskih bolesti oka te sustavnih bolesti koje se manifestiraju na oku (povišeni krvni pritisak, cirkulacijske bolesti, reumatske i ostale bolesti vezivnog tkiva itd.), riješit će sve vaše probleme.

Više informacija o Oftamološkoj poliklinici dr. Balog, doktorima i pregledima možete pronaći klikom OVDJE.

Facebook Comments