Zimska čarolija u Tuzli (FOTO)

- Kategorija: BiH, U fokusu

Jutros je veći dio bh. gradova i sela prekriven snijegom.

Prve zimske pahulje obradovale su mnoge, pa dok su obučeni u najtoplije jakne, džempere, kape i rukavice žurili na posao, fakultet ili u školu, zastali su bar na trenutak i divili se zimskoj idili. Neki od njih su napravili nekoliko fotografija i podijelili ih sa prijateljima i rodbinom ili pak sačuvali kao uspomenu na 03. decembar 2019.

Male galeriju napravila je i novinarka Radio Kameleona dok je jutros išla na posao. Iako joj je zima omiljeno godišnje doba, a snijeg uvijek čeka kao “ozebao sunce”, jutrošnji snijeg nije dočekala sa oduševljenjem.

Dok je žurila na posao i usput pravila fotografije, mislila je na NJIH, one koji su PRVI dočekali zimske pahulje na ulici, pod mokrim dekama. NJIH od kojih okrećemo glavu i pravimo se da ne postoje. NJIH kojima 03. decembar 2019. godine neće ostati zabilježen u telefonima kao dan kada je u jednoj Tuzli pao prvi snijeg. NJIH koji su ljudi, od krvi i mesa, kojima je hladno, čije su ruke jutros promrzle, na čije deke i jakne se uhvatio mraz. NJIH kojima je jutrošnja zimska čarolija noćna mora iz koje se neće probuditi jer je stvarna…

03. je decembar, dan kad smo pali na ispitu moralnosti i odgovornosti…

Sretan vam prvi snijeg Bosanci i Hercegovci. I da, sretan vam Svjetski dan zahvalnosti što imate krov nad glavom. Bar ovog jutro dok budete prolazili pored glavne autobuske stanice u Tuzli možete biti zahvalni što imate topli dom. To će nekom ove zime ostati samo želja dok i ove noći bude navlačio mokru deku preko glave.

Piše S.B.

Stavovi izraženi u ovom tekstu su stavovi novinarke i ne predstavljaju nužno stavove medijske kuće.
Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments