Japan: Penzioner uhapšen jer je nazvao službu za korisnike telekoma čak 24.000 puta

- Kategorija: Vijesti, Zanimljivosti

Prosječno 33 telefonska poziva dnevno.

71-godišnji penzioner iz Japana nedavno je uhapšen i optužen za opstrukciju poslovanja nakon što je navodno nazvao besplatni broj svog telekom operatera 24.000 puta u posljednje dvije godine kako bi se žalio na usluge i tražio izvinjenja.

Samo u oktobru Akitoshi Okamoto iz Kasukabe Cityja navodno je nazvao besplatni broj japanskog telekomunikacijskog giganta KDDI-ja 411 puta u jednoj sedmici kako bi se žalio zbog toga što njegov telefon nije mogao uhvatiti radijske prijenose.

U posljednje dvije godine KDDI je registrirao oko 24.000 poziva od Okamota, što čini prosječno 33 telefonska poziva dnevno, ali korporacija je podnijela tužbu protiv njega tek prošle sedmice, kad je učestalost žalbi postala previše nepodnošljiva.

Primanje 411 telefonskih poziva pritužbe od 71-godišnjaka tokom jedne sedmice navodno je uzelo danak za zaposlenike call centra kompanije i opstruiralo njihove mogućnosti da pomognu ostalim klijentima kompanije s njihovim problemima. Kako nisu znali šta bi napravili, pozvali su policiju da im pomogne riješiti situaciju, prenosi Oddity Central.

Izvor: Fokus.ba

  • PODIJELI ČLANAK SA PRIJATELJIMA:

Facebook Comments