BORIS I ANĐELA NAŠLI SESTRU NAKON 21 GODINU RAZDVOJENOSTI

- Kategorija: Pozitiva

Ovih se dana u Posušju odvijala prava filmska bajka sa sretnim krajem. Brat i sestra Anđela Palac i Boris Penava pronašli su svoju sestru nakon 21 godine razdvojenosti.

Anđelu i Borisa usvojila je porodica Penava, no njihova mlađa sestra Marija završila je u drugoj porodici, prenosi portal Posuški info.

Porodica Penava željela je usvojiti i Mariju, no zbog birokratskih problema to nosi mogli.

Prije nekoliko sedmica Marija je napisala priču na stranici ”Prekinute veze”, a ta priča je igrom slučaja došla do sestre Anđele. ”Pronašli su jedni druge. Pronašli su dio svoje duše koju niko 21 godinu nije znao niti mogao do kraja popuniti”, sretni su u porodici Penava.

  • U godinu dana dobila sam i sina i sestru rekla je Anđela Palac, držeći svoga sinčića Marka u naručju.

Svo troje bilo je u Dječjem domu u Zagrebu. Nakon usvajanja, Anđela i Boris su svoj dom našli u Posušju, okruženi samo ljubavlju.

  • Cijeli život smo se pitali gdje je, kako je, patili za njom. Tražila sam je, ali nisam imala uspjeha. Do nedavno. Marija je na Facebook stranici ‘Pokidane veze’ objavila svoju priču i napisala kako traži brata i sestru. Njoj se javio Hanas Kovačević, a mene je kontaktirala Marijana Penava. Tada smo se prvi put Marija i ja čule – ispričala je Anđela.
  • Bilo je neopisivo napokon je sresti. U istom trenutku i sreća i tuga – priča Anđela, koja se prije nekoliko godina udala za Gruđanina i žive u Švedskoj.

Biološka majka ih je ostavila u domu. Anđela je ostavljena s devet mjeseci.

  • Jedino što znam o biološkim roditeljima je da je otac u Šibeniku, gdje sam se ja i rodila, a majka je u Italiji. Udana je i ima kćer. Prvi i posljednji put sam se čula s njom prije nekoliko godina. Zvala sam je da mi kaže gdje je Marija, no nije mi ništa htjela reći … S moje strane joj je sve oprošteno, ali ja imam svoju majku i oca. Njoj samo hvala što nas je rodila. Boris i ja nismo mogli dobiti bolje roditelje –  rekla je.

    Izvor:Hayat.ba

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments