Biznis

Women in Tech: Pronađi svoju strast i prati svoje snove
Fantastična panel-diskusija ”Women in Tech” sa sjajnim govornicama iz svijeta tehnologije održana je u petak 15.12.2019 godine u BKC-u Tuzla u sklopu ”BH engineering weeks ”.

Jedna od tema ove diskusije bila je ”I did it my way”

Panelistice su bile: Mirzeta Hadžikadić ( Sr. Operational Risk Consultant) , Tanja Madžarević (Project Coordinator at UNICEF, BiH ), Tatjana Vučić (direktorica Bit Alijanse), Ermina Tursić-Hrštić (Production manager at TMD Ai-Cimos) i one su držale motivacione govore gdje su predstavljale svoje uspjehe i način na koji su ostvarile svoje ciljeve.

Mirzeta Hadžikadić kaže da je svoj put prošla kroz četiri faze, prva faza joj je bila obrazovanje, druga faza je put u Ameriku, treća faza jeste društveni angaržman, četvrta faza povratak u Bosnu i Hercegovinu i završna faza jesu lekcije koje je naučila kroz sve te prethodne faze.

Mirzeta Hadžikadić

”Pronađi svoju strast i prati svoje snove”,poručila je Mirzeta Hadžikadić.

Tatjana Vučić je kazala da sve ono što ne uradite u životu niste dovoljno željeli, jer da ste željeli itekako biste uradili.

Tatjana Vučić

“Budite ono što jeste , uvijek iskreno, uvijek srcem i uz dobru dozu inteligencije  sve ono što želite možete i da ostvarite.”, dodala je Vučić.

Valerija Vukosavljević je podsjetila na sjajan citat ” I did it my way because there is no another way to do it” koji je i njoj mnogo značio kroz rad.

Valerija Vukosavljević

”Vi ste dovoljni baš onakvi kakvi jeste i savršeni i nesavršeni, kojeg god da ste spola, roda, vjeroispovjesti  itd. vi ste dovoljni i ne dopustite da vam iko kaže drugačije”, zaključila je Vukosavljević.

Moderatorica panel- diskusije bila je Jasmina Numanović-Stjepanović ispred FITT-a (Fondacija za inovacije , tehnologiju  i transfer  znanja).Možda će Vas zanimati i:

Back to top button