ArhivaKulturaU fokusu

CAT i Caffe bar Sloboda pripremaju veliki događaj pod nazivom “Mačkograd”
Mačkograd kao event je završna manifestacija ciklusa projekta Citizens Against Terrorism, odnosno građani protiv terorizma.

Tim događajem se predstavljaju rezultati koji su se desili tokom aktivnosti u tom ciklusu kampanje. Predstavljaju se radovi mladih lidera koji su prošli trening u okviru tog projekta. Trening za mlade lidere bio je kako kreirati kampanju, ulične akcije, online i offline kampanje, i kako ih implementirati u opštinama odakle mladi dolaze tako da one budu prilagođene lokalnim kontekstima iz kojih mladi lideri dolaze.

Događaj je rađen u suradnji sa caffe bar Sloboda i bit će održan na sonom trgu u Tuzli 8.decembra s početkom u 12:00 sati, gdje će se predstaviti sve što je kampanja zajedno sa mladima radila prethodnih šest mjeseci.

Možda će Vas zanimati i:

“Događaj spaja sve generacije, i sve ljude različitih stavova, entiteta. Pozivaju se također i vlasnici pasa ako žele da se pridruže događaju da se ne bi osjećali diskrimisano, pa da se napravi druženje mačaka i pasa. Da se pokaže kako zajedno mogu da se druže i zabavljaju na tom događaju.” – istaknuo je Emir Karamujić koordinator CAT projekta.

Za građane se pripremaju razne, interesantne aktivnosti. Pored prezentovanja rezultata učesnika na projektu, u caffe bar Slobodi, nastupat će  i FM JAMovi DJ-evi koji će na bini zabavljati publiku. Kiki Klaun iz Tuzle, će da animira i da našminka najmlađe učesnike događaja. Bit će i YouTube senzacija iz Tuzle, mladi VedoX, popularni youtuber, koji će biti tu za druženje s učesnicima događaja i snimati će video za svoj youtube kanal.

Citizens against terrorism je inicijativa mladih iz sjeveroistočne Bosne u borbi za siguran internet, borbi protiv ekstremizma. Ove godine CAT je jedini predstavnik u BiH koji okuplja studente iz svih dijelova zemlje, svih nacija i religija koji su ujedinjeni oko istog cilja.

 

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button