Stefan Simić u Tuzli: Nadam se da će ovo biti veče za pamćenje

- Kategorija: Cooltura, Istaknuto

Stefan Simić je čovjek čije je ime dobro poznato u regionu, čiji se profili na društvenim mrežama prate, a tekstovi čitaju i dijele.

29.11. će posjetiti Tuzlu u Erazmo centru od 18:00, a samo dan poslije 30.11. dolazi u Brčko.

U razgovoru za Radio Kameleon okrio je šta priprema za svoju publiku.

“To se zove “Teatar iskrenosti”. To je jedna otvorena, interaktivna forma. Ja sam studirao sociologiju, tako da su mi bliske te društveno angažovane teme. Jako volim poeziji, ljubavne priče… Kad izađem na scenu, to je prosto spoj kabarea, monodrame, raznih stilova i formi. I uvek je drugačije, u zavisnosti od pitanja koja postavljaju ljudi, od ambijenta, atmosfere…”  rekao je Simić.


Stefan Simić je rođen 1989. godine u Paraćinu. Studirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu “Pustite nas” objavio je 2012. godine, drugu “Odjeci ljudskog” 2013, treću “Generacijama koje rastu bez poezije”, 2016 i “Rekoh… i olakšah dušu” 2018. godine.

Objavljuje već godinama svoju poeziju i prozu na internetu, kao i zapise iz svakodnevnog života, impresije. Vremenom je njegov internet angažman prerastao u nešto mnogo šire…, Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji i zemljama ex-yu.

Stefan piše, nastupa, snima emisije, bori se i vjeruje u jedan novi svijet, svijet sa ljudskim likom.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments