KulturaTuzla

Noć za pamćenje! Red Bull RapLika dobila novog prvaka u MC freestyleu!










Večeras je Tuzla bila centar hip hop kulture i Balkan u malome. Brutalne rime, brutalni reperi, fenomenalna publika – to su riječi kojima se u kratkim crtama može opisati večerašnje takmičenje – Red Bull RapLika.

No, krenimo redom.

Ogromna bina koja je bila postavljena na Sonom trgu ugostila je neka od najvećih imena regionalne, ali i svjetske hip hop/alternativne scene.

U žiriju ovog takmičenja, koje je pomjerilo hip hop standarde na ovim prostorima i donijelo jednu novu dimenziju umjetnosti sklapanja rima na licu mjesta, bili su: Frenkie (FMJAM), Grasshopper, Celo 385 (Azzlackz), Almir (Dubioza Kolektiv), Toza (Rap Skillz), a host samog eventa bila je neprikosnovena Sajsi MC.

U regionalnom finalu se našlo osam najboljih betlera koji su kroz državne kvalifikacije dobili priliku da se okušaju na velikoj pozornici Red Bulla i sve to u hramu hip hopa – Tuzli.

Zakuhvanje atomosfere i naboj adrenalina pred tuzlanskom publikom počelo je negdje oko 21 sat kada su MC-jevi prvi puta ukrstili užarene mikrofone. Web, Krljo, Sultan, Nuha MC, Mali Princ, Arot, Darko Richter te Samuraj Krek dali su svoj maksimum kako bi prošli u naredni krug takmičenja.

Ipak, nakon prvog kruga takmičenja morali smo se oprostiti od nekih MC-jeva te su u polufinale prošli: Krljo, Darko Richter, Arot i Samuraj Krek.

Nakon neizvijesnih i nadasve dinamičnih eliminatornih polufinalnih betlova te izmjene kreativnih punchlineova, publika u ekstazi je nakon višesatnog iščekivanja dočekala dva najbolja MC-ja Balkana – domaćina i miljenika tuzlanske publike, Arota i srbijansku uzdanicu iz sjene, Samuraja Kreka.

Poslije izmjene nevjerovatno kreativnih “uvreda” koje su pljuštale kao kiša iz usta obojice takmičara, žiri je morao donijeti jednu vrlo tešku odluku: Ko će biti prvak Balkana u MC freestyleu?

Nakon petnaestominutnog vijećanja, konačna odluka je pala: NOVI KRALJ  RED BULL RAPLIKE POSTAO JE AROT TE JE OVOM POBJEDOM TITULA NAJBOLJEG BALKANSKOG  FREESTYLERA OSTALA U TUZLI!!!

Za kraj ćemo napomenuti da je Radio Kameleon imao prste u cjelokupnoj organizaciji ovog najznačajnijeg hip hop takmičenja u regionu, koje svoje franšize pod pokroviteljstvom Red Bulla ima i diljem Evrope.

Ovom prilikom čestitamo Arotu i nadamo se da će i naredne godine titula balkanskog prvaka ostati u Tuzli!

U nastavku vam donosimo galeriju sa slikama s ovog eventa gdje  možete pogledati kako je sve to izgledalo večeras.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button