Mlada YouTube zvijezda bila je na dnu, a sada za minutu zaradi basnoslovnu cifru

- Kategorija: Zanimljivosti

YouTube zvijezda Emili Kanam (Emily Canham) uspješna je do te mjere da može da zaradi i do 8.000 eura za samo minutu posla. Modna i beauty blogerka ne samo da ima milion pratilaca na ovoj platformi, već je i u vezi s Džejmsom Burnom (James Bourne), koji pripada takozvanoj A-listi slavnih ličnosti.

Ali, prije samo pet godina, sve je bilo znatno drugačije. Emili je napustila školu zbog vršnjačkog nasilja i bila je na ivici depresije. Kako se brinula što toliko vremena provodi sama, a nije željela da provodi vrijeme sa drugim studentima, počela je da vloguje.

Kaže da je vlogovanje imalo znatan utjecaj na njeno mentalno zdravlje i da ju je upravo YouTube izvukao s dna, prenosi Kurir.rs.

– Škola nije bila najbolje mjesto za mene kao za kreativnu osobu. Bila sam žrtva nasilja. U srednjoj školi je, naprimjer, bilo kretena i ku*ki, a kako nisam htjela u to da budem uključena, izolirali su me. Zato sam se sama povukla iz te situacije. Nastavila sam školovanje od kuće, jer mi je psihički bilo veoma teško, osjećala sam se zarobljeno i depresivno – otkrila je.

Danas putuje svijetom i redovan je gost na crvenim tepisima i čini se da je to najbolja osveta za sve one koji su je nekada maltretirali.

– Volim da budem ispred kamere, bit ću na YouTubeu zauvijek bez obzira na to šta ću još raditi… YouTube će biti nešto čime će se uvijek baviti. U početku je to bio samo hobi i tu sam upala slučajno – kaže Emili te dodaje da se ipak već u januaru 2015. godine sve pretvorili u ozbiljan, 24-satni posao, ali je prvi konkretan novac zaradila tek 2017.

– Sjećam se kad sam dobila prvi novac od YouTube reklama. Mislila sam kako je to ludo, da budem plaćena za nešto što mi donosi toliko radosti – kaže lijepa 22-godišnjakinja koja ima ogroman broj vjerne publike pa je zato i omiljena brojnim brendovima.

Priznala je da može da zaradi i do 8.000 eura za jednu minutu te da je zaposlila agenta koji se brine o njenim finansijama.

Atraktivna brineta ostvarena je i na ljubavnom planu. Ona je sa 14 godina starijim muzičarem Džejmsom Burnom, članom popularnog benda “Busted”.

– Bila sam zbunjena zbog prevelike razlike u godinama, željela sam da znam njegove namjere prije nego što započnem bilo šta pa je to bilo prijateljstvo prije nego što smo počeli nešto više – objasnila je ona te je dodala da još nemaju nikakve planove za budućnost.

Zanimljivo je da je i njena mlađa, 11-godišnja sestra Sofi (Sophie) pošla njenim stopama pa i sama gradi karijeru blogera, a na Instagramu je prati više od 46.000 ljudi.

Izvor:Avaz.ba

Facebook Comments