ITALIJANI ŽELE ULAGATI U TURIZAM U BIH

- Kategorija: BiH, Vijesti

Ambasada Bosne i Hercegovine u Republici Italiji je u saradnji sa Počasnim konzulatom BiH, Privrednom komorom Ligurije i uz podršku Unicredit banke iz Đenove organizovala u Đenovi prvi Poslovni forum Bosna i Hercegovina – Republika Italija.

Poslovni forum je otvorio ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Italiji Slavko Matanović, a učesnike foruma su pozdravili i počasni konzul BiH u Liguriji Rinaldo Morinoni, menadžer Unicredit banke za poslovne odnose Luca Ranieri i predsjednik Privredne komore Đenove Giovanni Mondini.

”Na skupu su se okupili predstavnici preko 50 kompanija iz Bosne i Hercegovine i Italije. Predstavnik Agencije za promociju stranih investicija u BiH (FIPA) Amir Kazić je predstavio prisutnima podatke o dosadašnjim ulaganjima italijanskih kompanija u Bosnu i Hercegovinu, neiskorištene potencijale, atraktivne investicione projekte iz svih sektora i prednosti za investiranja u BiH kao i činjenice o rastućoj spoljno trgovinskoj razmjeni Italije i BiH”, saopštili su iz FIPA-e, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) istakli:

”Predstavnik Agencije za strane investicije Italije (ICE) Romano Baruzzi, je zahvalio predstavniku FIPA-e za sveobuhvatno izlaganje o dosadašnjoj uspješnoj saradnje Italije i BiH u oblastima direktnih stranih investicija i trgovinske razmjene. Tokom B2B razgovora italijanske kompanije su izrazile najveći interes za ulaganje u projekte turizma, a pažnju su im privukli i projekti iz oblasti građevinarstva, metaloprerađivačkog i energetskog sektora. Skupu su se obratili i predsjednik regije Ligurije Giovanni Toti, zamjenik gradonačelnika grada Genove, Stefano Balleari i savjetnik ministra spoljnjih poslova BiH, Saša Čekrlija”.

Izvor:Hayat.ba

Slične objave

Facebook Comments