Mensur Salkić – Growe ponovo se vraća na BH Hip Hop scenu (FOTO/VIDEO)

- Kategorija: Cooltura, Kultura, U fokusu

Mensur Salkić, poznat svima pod nadimkom Growe, tekstopisac, muzičar i producent koji dolazi iz Lukavca, ponovo se vraća na BH Hip Hop scenu, nikada spremniji i nikad jači. Za svoje vjerne pratitelje, fanove sprema album koji će biti hit godine i koji izlazi početkom 2020.godine.

Mensur je ekskluzivno za naš portal dao intervju, i ističe da mu je ovo prvi intervju nakon 3 godine.

Ljubav prema muzici je od malih nogu. Rep muziku počeo je slušati sa svojih 10. godina, a prvu pjesmu je snimio sa 13. Iz velike ljubavi prema toj vrsti muzike, uporno je krenuo sa radom i posvetio svoj život muzici, pa je snimio preko 100 pjesama. Iza sebe ima 3 snimljena albuma, ostalo su singlovi i kolaboracije sa drugim reperima.

Tekstove, muziku i produkciju radi sam. U muzičkim počecima osnovao je i ekipu koja je se isključivo bavila rep muzikom i brojala je 6 članova pod nazivom “4M”. 2013.godine ekipa 4M je izdala svoj album pod nazivom “Neboder”, koji je izvrsno prošao kod publike,a fanovi su s uzbuđenjem na nastupima iščekivali sve pjesme koje se nalaze na albumu. Album je brojao 16 pjesama, a svoje nastupe ekipa je imala širom Bosne i Hercegovine. Mensur, posjeduje ogroman talenat za pjevanje, pa tako u njegovim rap pjesmama možemo čuti i pjevanje (najčešće na refrenima) pa ga zbog toga mnogi zovu “refren maestro”.  Dugogodišnja 4M ekipa vremenom se raspala, svako je otišao na svoju stranu.

“S većinom sam i danas u kontaktu ali i nas je pogodio generalni problem današnjice zvani inostranstvo, tako da se vidimo samo par puta u godini.” rekao je Mensur Salkić Growe za naš portal.

Uslijedila je velika pauza sa Rap muzikom od 2013. godine, kada su ga drugovi iz ekipe prijavili na show ZMBT 6 (Zvijezda možeš biti ti), na kojem je i pobijedio.

Sada je Mensur spreman da zauzme sve muzičke bine u Bosni i Hercegovini, jer se ponovo vraća na BH Hip Hop scenu u 2020. godini.
Za sebe može slobodno reći da će svi njegovi pratitelji i slušatelji biti prijatno iznenađeni, jer novi “Growe” sada ima 25 godina, previše iskustva iza sebe, koje će unijeti i u svaku svoju sljedeću pjesmu.

Pjevanjem se prestao baviti 2017. godine iz prije svega zdravstvenih razloga. Danas narodnjake zapjeva samo za svoju dušu, i ako je raspoložen za tako nešto.

Nakon duge pauze od 6 godina, odlučio je da ponovo počne raditi na onom što najviše voli, a to je Hip Hop. Za sada će to biti tako reći “pravi” rap, a u toku godine vjerovatno će na red doći i nešto komercijalnije. Jednostavno, u zavisnosti od njegovog raspoloženja, jer sad ovo što radi, radi isključivo iz hobija i prije svega za svoju dušu.

Prva pjesma, nakon dugog perioda, izlazi početkom 2020. godine, a uskoro ćemo saznati i tačan datum izlaska, naravno premijerno za naš portal.

U prilogu možete pogledati fotografije sa snimanja novog spota koji izlazi uskoro. Odbrojavanje može da počne. A prije nego što izađe nova pjesma, možete poslušati stare, uspješne hitove, nikako zaboravljene.

 

Facebook Comments