Mlada pijanistica Mia Hodžić 26. novembra održava solistički koncert u Tuzli

- Kategorija: Gdje Izaći

Mlada tuzlanska pijanistica Mia Hodžić je rođena 2006. godine u Tuzli. Osnovnu školu upisala je 2011. godine i trenutno je učenica devetog razreda Katoličkog škoskog centra Sveti Franjo u Tuzli i šestog razreda Osnovne muzičke škole u Tuzli.

Prve predškolske časove klavira Mia je imala kod profesorice Azre Azabagić s kojom je naučila prve note. Pripremni razred muzičke škole je upisala 2013. godine u klasi profesorice Maje Azabagić, a u 4. razredu je prešla u klasu magistrice Slađane Dedić.  Pored redovnog muzičkog obrazovanja uspješno je završila nekoliko muzičkih tečajeva u kategoriji klavir. Mia je također pohađala master klas kod poznatih profesora kao što su Planinka Jurišić, Đorđe Staneti, Aleksandra Radosavljević i drugi.

Mia Hodžić je jedna od najnagrađivanijih učenica Osnovne muzičke škole u Tuzli. Učesnik je više domaćih i međunarodnih muzičkih takmičenja u kategorijama klavir solo i  klavirski duo. Na takmičenjima je postizala zavidne rezultate o čemu svjedoči osvojenih 34 nagrade, od čega 28 prvih nagrada, 4 specijalne nagrade i 4 laureata.

Za postignute rezultate ova je mlada umjetnica višestruko nagrađivana od strane Grada Tuzle, Osnovne muzičke škole u Tuzli, Udruženja muzičkih  i baletnih pedagoga u Federaciji BiH,  Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona i  Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.

Pored školskih, Mia Hodžić aktivna je sudionica i izvanškolskih aktivnosti postižući i u drugim oblastima zavidne rezultate. Dugogodišnji je član Teniskog kluba Sloboda Tuzla.

Njen novi solistički koncert biće održan u dvorani Bosanskog kulturnog centra Tuzla u utorak 26.11. u 19 sati.

Mia će izvesti niz solističkih kompozicija za klavir, a na njenom koncertu nastupiće i gosti, klaviristica Asja Avdić, također iz klase mr. Slađane Dedić, te Nerina Begić, sa odsjeka za solo pjevanje, iz klase Dženane Huseinagić.

Ulaz za posjetioce je besplatan.

Facebook Comments