Vijesti

Tokom suđenja porezao se po vratu: Sad ću da se ubijem

Portparolka Višeg suda Tatjana Tešić potvrdila je agenciji Beta da je optuženi Zoran Jelićić, pripadnik “Valjvskog klana” nanio sebi povrede tokom suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu, ali je navela da je rana u predjelu vrata površinska, kao i da je sudska straža intervenisala i spriječila ga da se dalje povrijeđuje. U Hitnoj pomoći su agenciji Beta rekli da je povrijeđena osoba iz Specijalnog suda prevezena na VMA, i da su povrede, po svemu sudeći, u obliku posjekotine.

Jeličić se, prema saznanjima Kurira, javio za riječ, izašao za sudsku govornicu, i uz riječi “sada ću da se ubijem pred svima”, iz džepa izvadio oštar predmet i posjekao se po vratu. Portparolka Višeg suda rekla je da je Jeličić sebi nanio posjekotinu u predjelu vrata, ali da ga nije prerezao, kako je prvobitno formulisao taj list.

Učinio je to, kako je objasnila, “malim metalnim predmetom od jednog centimetra, koji je unio”. Kako je rekla, tokom odgovarajućeg postupka utvrdiće se kako je unio taj predmet. Kako N1 saznaje, Jeličić je jutros sa nanogicom prošao kroz detektor metala i pretres sudske straže. On je, inače, u martu ove godine prebačen u kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Kurir navodi da je Jeličić, prije nego što je sebi nanio povrede, zatražio izuzeće sudskog vijeća i naveo da ima sedam razloga za to. Uspio je da navede četiri, ali ga je sudija vratila u boks za optužene. Međutim on se ponovo javljao za riječ, i kad mu je sudija Svetlana Aleksić dozvolila da ponovo izađe za govornicu, on je kazao da pošto mu nije dozvoljeno da kaže šta ima, da će se ubiti.

Tešić je rekla da je Jeličiću zdravstvena služba koja je u zgradi Specijanog suda odmah ukazala pomoć i da je zatim prebačen u zdravstveni centar.

Pripadnici tzv. “Valjevskog klana” uhapšeni su 2009. godine u velikoj akciji policije. Tada su slobode lišeni Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

Grupa se tereti za više krivičnih djela, podsjeća Kurir.

Nastavak sudjena Jeličiću i drugima iz “valjevske grupe”, koji se terete za više krivičnih djela, zakazan je za početak decembra.

Izvor: N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button