Završen BH Engineering Weeks 2019 Tuzla: Sjajne teme, fenomenalni govornici, novi projekti (FOTO GALERIJA)

- Kategorija: Made in BiH

Najveća konferencija u regiji, kada je u pitanju oblast inžinjeringa, održana je 14. i 15. novembra u prostorijama BKC-a u Tuzli.

Ovaj fenomenalan događaj okupio je oko 700 predstavnika velikih i uspješnih kompanija u BiH i svijetu, brojne inovatore, profesore, akademike, CEO menadžere i ljude iz svijeta biznisa i različitih grana inžinjeringa, kao i studente i druge goste. Neki od sjajnih govornika bili su Namik Hrle, IBM Fellow, Denis Kraljević, found&co Derubis Yachts Vitez, Almir Badnjević, izvršni direktor Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH i osnivač Verlab BiH, Maia Buzuleciu i Mistral Garzoglio, predstavnici Trento Smart City, te mnogi drugi.

U sklopu BH Engineering Weeks 2019 Tuzla održana su dva sjajna događaja.

Prvi izvanredni događaj, fantastična panel-diskusija ”Women in Tech” sa sjajnim govornicama iz svijeta tehnologije, održan je u petak 15.12.2019 godine u velikoj dvorani BKC-a Tuzla, a pričalo se o tome da li su nove tehnologije ženskog roda.

Drugi veliki događaj bio je “INFO DANI METALACA”. Održan je također u petak 15.12.2019. godine u plavoj sali BKC-a Tuzla, a predstavile su se Privredna/Gospodarske komora FBiH, Kantonalna privredna komora Tuzla, Udruženje metalne i elektro industrije, Ministarstvo privrede u Vladi TK, te Ministarstvo energije, industrije i rudarstva u Vladi FBiH.

BH Engineering Weeks 2019  se nastavlja 22. novembra u Lukavcu, a  27.-29. novembra u Banja Luci i na kraju 12.12.2019. godine u Sarajevu čime će se zatvoriti mjesec dana inženjerstva.

Zahvaljujemo se svim sjajnim sponzorima koji su podržali BH Engineering Weeks 2019.

Pogledajte samo djelić atmosfere iz Tuzle u našoj velikoj foto galeriji.

 

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments