BiH

Kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda













Za vikend se u BiH očekuje, prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, pretežno oblačno vrijeme sa kišom i susnježicom.

U subotu se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. U nižim područjima centralne, istočne i sjeverozapadne Bosne sa kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i vjetrovito. Na krajnjem sjeveru Hercegovine, uz nešto više oblaka, moguće je i provijavanje slabog snijega. Poslije podne prestanak padavina. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Tokom dana sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 3 stepena.

U nedjelju ujutro pretežno oblačno. Prijepodne razvedravanje u Krajini, a poslije podne i u ostatku zemlje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u istočnim područjima Bosne moguće je i provijavnje slabog snijega. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 3, a najviša dnevna od 0 do 6, na sjeveru, sjeverozapadu i jugu zemlje do 11 stepeni.

Izvor: Ba.n1info.com



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button