Lifestyle

Na Dječijem sajmu više od hiljadu mališana(VIDEO)

Veseli me činjenica što me više niko ne pita da li će Dječiji sajam u Sarajevu postati tradicija

Nastupima djece iz JU Djeca Sarajeva, brojnim zabavnim igrama, svirkom Rock benda Centra za slijepu u slobovidu djecu, te plesom s maskotama, u nedjelju je završeno trodnevno veselje i edukacija za djecu u Skenderiji.

“Čuvajmo prirodu, rastimo zajedno”, slogan je pod kojim je održan 6. dječiji sajam.

Kao i svake godine agenda sajma podrazumjeva podizanje svijesti kod mališana na važne društvene teme, ovaj put to je bila odgovornost prema prirodi. Tako je su organizaciji Sajma simbolično posađena dva drveta u sarajevske parkove, s nadom da će ova pojava postati masovna.

Na sajmu je i ove godine nastupilo više od hiljadu mališana a neki od njih su dugogodišnji prijatelji sajma poput Basic škole i Denisa Barte.

Na sajmu je nastupilo i Udruženje za podršku osoba s intelektualnim teškoćama KS “Oaza”, Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju, dječiji vrtić iz Foče i osnovna škola iz Visokog i Zenice, KUD Proleter, hor Superar, mala škola mankenstva by Džejla Glavović i drugi.

Direktorica Sajma Maja Kojundžić Graholski kaže da je zadovoljna jer je ovaj događaj svakom godinom sve bogatiji što edukativnim sadržajima, što sajmskom ponudom i zabavnim aktivnostima.

– Veseli me činjenica što me više niko ne pita da li će Dječiji sajam u Sarajevu postati tradicija. On je tradicija. Šest sajmova je iza nas i izrasli smo u najbolji događaj u gradu za mališane a najviše me dirne kad neko kaže, hvala vam što činite ovo za našu djecu. To je poseban kompliment i priznanje da se sav uložen trud isplati, kazala je Kojundžić – Graholski i dodala da je misija sajma učiniti djetinjstvo nezaboravim.

Dodala je da je važno učiniti sjećanje na djetinjstvo, svakom od mališana, nezaboravnim.

– Oni na sajmu pričaju dječije priče o odrastanju, pokazuju se, uče, jačaju samopouzdanje, takmiče, ali cijelo vrijeme i dobro zabavljaju. To je naša misija – kazala je Kojundžić – Graholski, saopćili su organizatori.

Izvor:Fokus.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button