INTERVJU // IBM Fellow NAMIK HRLE stiže na BHING Tuzla 2019: IBM je godinama prvi po broju patenata u svijetu (VIDEO)

- Kategorija: Made in BiH, U fokusu

Odbrojavamo sate do najvećeg biznis događaja godine: BH ENGINEERING WEEK 2019.

Događaj u Tuzli održat će se 14. i 15.11.2019. sa sjajnim temama i fenomenalnim govornicima.

Naš prvi govornik je izvanredni NAMIK HRLE, čovjek čija biografija govori sama za sebe. On će 14.11. od 12:45 u Velikoj sali BKC-a govoriti na temu “Umjetna inteligencija i računarstvo u oblaku kao pokretači digitalne transformacije”.

Prije toga, donosimo vam jedan sjajni intervju kojeg je vodio dr.sc. Emir Džanić, direktor za inovacije na Cambridge-u, a u kojem će Namik govoriti o IBM-u, patentima i inovacijama, ali i mnogim drugim temama.

Inače, Namik je trenutno glavni tehnološki direktor i predsjedavajući IBM Data and AI tehničkog tima. Također nosi titulu ”IBM Fellow” koja predstavlja vrhunac IBM-ove tehničke karijere, titulu koja je dodijeljena malom broju pojedinaca koji su pokazali najviši nivo tehničkog vodstva, inovacija, utjecaja na poslovanje, društvene eminencije, izgradnje talenata…

Namik je IBM-ov glavni izumitelj, član IBM Akademije i Vijeća tehničkih stručnjaka. Nosilac je brojnih patenata, izvanrednih tehničkih dostignuća, priznanja autora i korporativnih nagrada. Namik ima svjetsku reputaciju kao vrhunski stručnjak u korištenju podataka i AI za digitalnu transformaciju i reinventiranje poslovnih aplikacija.

Više informacija o govornicima i temama možete dobiti klikom OVDJE

 

Facebook Comments