BH Engineering Weeks 2019 Tuzla: Žene u tehnologiji

- Kategorija: BHING, Biznis, Made in BiH

Najveći biznis događaj godine BH Engineering Weeks samo što nije počeo. Održat će se 14.11. i 15.11. u Tuzli

Od 14. novembra/ studenog do 12. decembra/ prosinca 2019. godine u Sarajevu, Banja Luci, Bihaću i Tuzli pod sloganom „Povežimo budućnost” održat će se dugoočekivani program kojim su povezani izuzetni događaji koji će doprinijeti snažnijoj i kvalitetnijoj zajednici inženjera i stručnjaka u BiH i boljoj povezanosti sa industrijom regije i Evrope, ali i napraviti i novi prepoznatljivi brand pod imenom BH ENGINEERING WEEK. 

U Tuzli ćete imati priliku upoznati više od 30 govornika, a neki od njih su uspješne žene u tehnologiji.

 

 

Jadranka Dedeić diplomirani inženjer elektrotehnike, završila je elektrotehnički fakultet Istočno Sarajevo na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, smijer – elektoenergetika. Radila je kao profesor elektro grupe predmeta: Telekomunikacije, OET, Električna mjerenja, Automatika, Mikroračunari (2014-2016)

Bila je i projekt menadžer u “NEW SANATRON” Inženjering, d.o.o. Novi Grad od 2016-2017. a trenutno radi u SECTOR SECURITY d.o.o. Banja Luka, kao koordinator za tehniku i prodaju.

 

 

 

Tatjana Vučić je izvršna direktorica Bit Alijanse, asocijacije najvećih IT kompanija u Bosni i Hercegovini.

Diplomirala je internacionalnu ekonomiju i menadžment na Univerzitetu BOCCONI u Italiji, na kojem je isto magistrirala u oblasti inovacija i tehnologije. Trogodišnju postmagistarsku specijalizaciju u oblasti strateškog menadžmenta i liderstva završava na najprestižnijem svjetskom Univerzitetu HARVARD, gdje je angažovana kao analitičar na projektima svjetskih kompanija sa akcentom na high-tech industriju. Angažovana je i na mnogim EU projektima.

Bogato radno iskustvo u lokalu stekla je radeći za Ministarstvo nauke i tehnologije RS, Rektorat UNIBL, ETF BL, kompaniju LANACO, kompaniju MTEL, mnoge konsultantske kompanije te udruženja i organizacije orijentisane ka mladim talentima od kojih posebno izdvaja BH Futures Foundation. Idejni je tvorac Kampa mladih programera koji uspješno organizuje već 5 godina u cilju razvoja IT sektora na našim prostorima.

 

Merana Sadiković Mandžukić je dipl.ing. elektrotehnike sa dugogodišnjom IKT karijerom koju je  gradila u ulozi softver developera, sistem inženjerke, business analitičarke i projekt menadžerice.  Stečeno iskustvo i znanje, prenosi na mlađe generacije kroz projekte mentorstva, te uloge stručnjaka iz prakse i predavača u saradnji sa akademskom zajednicom. Poduzetnički mindset rezultirao je u  u vlastitu firmu EMC d.o.o. Sarajevo. Firma se već 13 godina uspješno bavi projektima iz oblasti cyber sigurnosti i poslovnih informacionih sistema.

Njen specijalitet je CTO Emerging Markets Consultants d.o.o. BiH

 

 

 

 

 

Tanja Madžarević je inženjerka informatike i programska menadžerica s preko 15 godina iskustva u radu s domaćim i multinacionalnim kompanijama, kao i donatorskim projektima u Bosni i Hercegovini. Gđica Madžarević je trenutno koordinatorica inicijative Ujedinjenih nacija BiH “IT Girls” koja je svojim programskim aktivnostima usmjerena na povećanje vidljivosti djevojčica, djevojaka i žena u IKT sektoru u Bosni i Hercegovini. Prethodno, gđica. Madžarević je radila na USAID-ovom projektu od 4,7 milijuna USD, usmjerenom na otvaranje radnih mjesta u IKT sektoru, tokom kojeg je, kao voditeljica poslovnog razvoja radila sa preko 200 IT kompanija na otvaranju 300 novih radnih mjesta, kao i sa 2000 mladih na implementaciji praksi i van-nastavnih aktivnosti vezanih za unaprijeđenje njihovih IT vještina i zapošljavanju. Članica je nekoliko međunarodnih profesionalnih mreža i udruženja, uključujući Alumni mrežu Američkog State Departmenta i World Summit Awards.

 

Mirzeta Hadzikadić je izgrađen profesionalac u oblasti operativnog rizika, usklađenosti s pravilima i propisima, tehnologiji sa iskustvom od 27 godina, što uključuje rad u City of Charlotte, Bank of America i trenutno Wells Fargo.  Tokom karijere je radila na pozicijama od analitičara sistema, višeg upravnika za tehnološku implementaciju, operativni upravnik rizika, viši upravnik za usklađenost s propisima i viši savjetnik za operativni rizik. Imala je funkcije: pomoćnik podpredsjednika, podpredsjednik i viši podpred­sjednik. Područja njene najveće stručnosti uključuju: upravljanje operativnim rizikom, globalnu isporuku te primjenu, promjenu i upravljanje projektima. Titulu magistar kompjuterskih nauka stekla je na univerzitetu Charlotte u Sjevernoj Karolini u (UNC Charlotte) s fokusam na baze podataka, sisteme bazirane na znanju, ekspertne sisteme i vještačku inteligenciju. Gospođa Hadžikadić je dobila nagradu za globalnu tehnologiju i operativnu raznolikost i inkluziju (Global Technology and Operations Diversity & Inclusion Award), nagradu za sistem podrške odlučivanju vođstva (Decision Systems Support Leadership Award), nagradu uposlenih za tehnološka i uslužna postignuća (Staff Technology & Services Goal Achievement award) i nagradu za Premier Vision Recognition.

 

 

Nerdina Mehinović dekanesa je Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, na kojem je i stekla stepen doktora tehničkih nauka iz područja elektrotehnike 1994. godine. Svoj istraživački rad bazirala je na – istraživanja u oblasti ispitivanja električnih mašina, rješavanja složenih elektromagnetnih i elektromehaničkih karakteristika električnih mašina, primjenom savremenih naučno priznatih metoda i programskih alata.

Dekanesa je na Elektrotehničkom fakultetu, Univerziteta u Tuzli, BiH.

 

 

 

 

Emina Čamdžić je arhitekta i predavač sa posebnim interesom za inovativne energetske projekte koji su prilagođeni klimatskim promjenama. Gost predavač, međunarodne radionice KKH Stochkolm / Oxford Brookes Univerziteta, Univerziteta u Istočnom Londonu, IUS Sarajevo.

Emina je svoje radove  izlagala na međunarodnim festivalima: AA London: Žene u arhitekturi, Bijenalu zelenog dizajna 2017, Londonskom festivalu arhitekture 2017. i 2018. godine, Klimatski pogledi 2011. godine u Minhenu, Collegium Artisticum Sarajevo 2018.

Arhitektica i dizajnerica, Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

 

 

 

Požurite i registrujte se još danas, Registracija za sve studente je BESPLATNA. Link za REGISTRACIJU možete pronaći klikom OVDJE.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments