Lifestyle

Rođen sa jednom rukom, odbijali da se bore sa njim, a danas je MMA šampion(VIDEO)

Rođen je 17. marta 1986. godine u mestu Milford u Connecticut. Rođen je sa kongenitalnom amputacijom na lijevoj ruci, tako da mu se ta ruka završava odmah ispod lakta.

Dok je odrastao, idol mu je bio bivši igrač bejzbola Jim Abbott koji nema desnu šaku i koji mu je, po njegovim riječima, predstavljao pravu inspiraciju.

Borilačkim vještinama počeo je da se bavi još u srednjoj školi kada je postao dio rvačkog tima, a sa rvanjem je nastavio i na koledžu. Tokom srednjoškolske i koledž karijere ostvario je preko 300 pobjeda u ovoj disciplini. Cimer na koledžu mu je bio profesionalni rvač Curt Hawkins sa kojim je, po riječima Nick Newell, gledao na televiziji emisiju The Ultimate Fighter i tu mu se javila želja da se okuša u MMA.

Odbijali da se bore sa jednorukim protivnikom

Newellovi počeci u MMA nisu bili laki, ali ne zbog nemogućnosti da pobijedi, nego zbog odbijanja protivnika da se suoče sa borcem koji ima jednu ruku, tako da je postao izazov naći kvalitetnog suparnika u oktagonu. Prije nego što je postao profesionalac, ostvario je pet pobijeda, a jednu borbu je izgubio.

Ugovor sa Extreme Fighting Championship potpisao je 2011. godine. U debitantskoj borbi protiv Denisa Hernandeza ostvario je pobjedu za svega 71 sekundu, a nakon te borbe je postao poznat široj javnosti jer su se snimci munjevitom brzinom širili po društvenim mrežama i MMA forumima na internetu. Uslijedile su još tri uzastopne pobjede nad uglavnom iskusnim UFC borcima a trećom pobjedom, nad veteranom Eric Reynolds, osvojio je zlatni pojas namijenjen šampionu lake kategorije.

Uslijedili su angažmani u World Series of Fighting, Legacy Fighting Alliance, CES MMA, kao i jedna borba u UFC kategoriji. U ukupno osam borbi u ovim kategorijama, ostvario je šest pobjeda i doživeo dva poraza.

Poruka svima koji su ga osporavali: Sada sam u Belatoru!

Vrhunac Nickove karijere dogodio se ove godine. Belator MMA je objavio u julu da je potpisan ugovor sa njim o jednoj borbi. Debi se dogodio 24. avgusta kada je ostvario pobjedu nad Corey Browning u prvoj rundi.

“Mnogi su mi govorili da ne pripadam ovom visokom nivou borbi. Nisi dovoljno dobar, Nick, kako ćeš da se boriš jednom rukom protiv profesionalaca. E pa imam poruku za sve njih – sada sam u Belatoru!”, rekao je on u obraćanju publici nakon te pobede.

Uslijedio je potpis četvorogodišnjeg ugovora sa ovom, svjetski rasprostranjenom kategorijom u MMA.

Nick je srećno oženjen, a od 2018. godine je i otac.

Izvor : N1Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button