Taksista iz Zavidovića besplatno prevozi djecu s poteškoćama u razvoju (FOTO)

- Kategorija: Pozitiva, U fokusu
Naime, Haris Polić iz Zavidovića, koji se prije nekoliko mjeseci počeo baviti taksiranjem, na svojoj Facebook stranici objavio je poruku kojom poziva roditelje djece s poteškoćama u razvoju i drugim bolestima da ga slobodno pozovu te da će im osigurati besplatan prijevoz do bolnice.

Na ovu odluku se, kaže, odlučio jer većina roditelja nažalost nije u mogućnosti da svoje dijete odvede do bolnice zbog slabog finansijskog stanja. Kaže da je ljudski da se u takvim situacijama pomogne.

“Na ideju o besplatnoj vožnji djece s poteškoćama u razvoju došao sam tako što svakodnevno gledam, kako u medijima tako i u okruženju u kojem živim, da je sve više djece koja su oboljela. Njihovi roditelji najčešće su bez posla, a u mojoj čaršiji ima dosta primjera. Nadam se da će ova moja odluka bar na neki način pomoći nekome, jer za mene je to sitnica, a nekome će dobro doći”, rekao je Haris Polić.

0️⃣6️⃣1️⃣5️⃣8️⃣3️⃣8️⃣3️⃣9️⃣📞📞 #Taxi #POLA 🚖🚖

Gepostet von Taxi POLA am Mittwoch, 6. November 2019

Kaže kako bi i njegove kolege također trebale biti humane i odvojiti malo svog vremena da pomognu osobama koje su u potrebi.

“Roditelji kojima bude potrebna vožnja mogu mi se obratiti putem telefona: 061/ 583-839 i bit će ispoštovani u svako doba dana”, kazao je.
Svi roditelji oboljele djece i djece s poteškoćama u razvoju Harisu se mogu javiti i putem Facebook stranice.
Izvor: Klix.ba
Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments