Suzana Radanović objavila novi video – ko i kako uništava Davidovo srce

- Kategorija: BiH

Suzana Radanović, majka ubijenog banjolučkog mladića Davida Dragičevića, objavila je novi vide na kojem se vidi kako i ko ponovo uništava Davidovo srce na mjestu gdje je pronađeno tijelo nesretnog mladića.

Napisala im je samo: “Ubice!”

“Davidovo srce” simbol je borbe grupe Pravda za Davida koja već skoro šest stotina dana traži da se otkrije ko je ubio Davida Dragičevića i da se ubica ili ubice – uhapse. Ništa drugo.

Vlastima u Banjoj Luci smetali su njihovi protesti i okupljanja, krajem decembra počeo je progon aktivista grupe sa ulica, a tada je i Davor Dragičević, Davidov otac, napustio BiH u strahu za svoj život.

U međuvremenu, “pravdaše” su istjerali i iz crkve, i iz dvorišta crkve, a posljednjih dana ne daju im ni da postave uspomenu na mjestu gdje je, kako smo već naveli, pronađeno Davidovo tijelo.

Grupa Pravda za Davida, koja će uskoro postati i politička stranka, uputila je sinoć i pismo Miloradu Dodiku. Njihovo pismo objavljujemo u cjelosti:

“Ovim putem Vam se obraćamo s pozivom na ispunjavanje javno datog obećanja, a u vezi sa radom Okružnog javnog Tužilaštva u Banjaluci.

Naime, 27.12.2018. godine ste dali izjavu za medije, a u vezi sa radom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva u predmetu ubistva Davida Dragičevića. Tom prilikom ste izrekli javno obećanje, da ćete Vi lično pozvati građane da zajedno sa njima “izbacite” tužioce iz njihovih kancelarija, ukoliko u roku od mjesec do dva dana od izrečenog obećanja, ne bude pomaka u istrazi. Naglasili ste kako je sramna činjenica da do tada, porodici i široj zainteresovanoj javnosti, nisu dati nikakvi odgovori, te da isto ne treba da radite Vi već tužioci, koji ne rade svoj posao, a primaju platu.

Od tog javno izrečenog obećanja, prošlo je ne mjesec ili dva (rok koji ste Vi dali Okružnom javnom Tužilaštvu) već nepunih jedanaest mjeseci. Prilikom Vašeg gostovanja u emisiji “Pressing” na televiziji N1, 6.11.2019. godine, potvrdili ste obećanje izrečeno prije jedanaest mjeseci, i na pitanje voditelja, kada to mislite uraditi, Vi ste odgovorili: “Kad god oni (Pravda za Davida) žele.”

S obzirom na to da se u petak 15.11.2019. godine navršava 600 dana okupljanja ljudi koji traže samo jedno – otkrivanje pune istine o ubistvu našeg mladog sugrađanina Davida Dragičevića, kao i na činjenicu da sve to vrijeme, porodica ubijenog mladića, neformalna grupa građana “Pravda za Davida” i zainteresovana šira javnost, nisu dobili nikakve odgovore na pitanja ko je i zašto ubio Davida, neformalna grupa građana “Pravda za Davida” će se u petak 15.11.2019. godine u 13h pojaviti pred Okružnim javnim Tužilaštvom u Banjaluci gdje ćemo se obratiti medijima.

Pozivamo Vas da tog dana konačno ispunite Vaše dva puta dato javno obećanje.

Izvor: Radiosarajevo.ba
Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments