Obucite se toplije: Donosimo detaljnu prognozu za vikend

- Kategorija: BiH, U fokusu

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme.

Prijepodne kiša se očekuje na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na nedjelju kiša u cijeloj zemlji. Vjetar većinom umjerene jačine južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11 stepeni, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na sjeveroistoku Bosne do 20 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju takođe pretežno oblačno vrijeme. Glavnina kiše u jutarnjim satima. Prijepodne većinom prestanak padavina, a od poslijepodnevnih sati postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam stepeni, na jugu zemlje do 11. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 13, na jugu zemlje do 15.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Prijepodne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest stepeni, na jugu zemlje do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 14, na jugu zemlje do 17 stepeni.

U utorak će novo naoblačenje u Bosni i Hercegovini usloviti kišu. Jače padavine u Hercegovini. Vjetar prijepodne slab jugoistočnog smjera. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana jačanje juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest stepeni, na jugu zemlje do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 14, na jugu zemlje do 19 stepeni.

Kameleon i Zenski Banner1.fw
  • PODIJELI ČLANAK SA PRIJATELJIMA:

Slične objave

Facebook Comments