Press konferencija novog rukovodstva FK SLobode, dok fudbaleri marljivo treniraju pred meć sa Željom

- Kategorija: Fudbal, Sport, Tuzla, Tuzlanski Valter

“Mogu potvrditi da FK Sloboda nije u takvoj finansijskoj situaciji kao NK Čelik, što se tiče tužbi, pri predmetima sa Disciplinskom komisijom, tako da ne bi trebalo biti problema do zime, a nadamo se i tokom sljedeće godine”, rekao je Šećerbegović na početku svog obraćanja.

Istakao je da on još uvijek nije zvanično predsjednik UO jer taj koncept još ne postoji te će biti formiran u narednim mjesecima.

“Koncept upravnog odbora ne postoji i neće postojati do Nove godine, ali neformalna grupa ljudi koja je ušla u klub je jako kvalitetna, većina stvari ide u pravom smjeru, imamo veliki broj posla i obaveza pred nama, obavit ćemo razgovor sa svima.”

Od njegovog dolaska bilo je određenih raskida ugovora. Osim promjene na klupi ekipu su napustili i igrači Marinko Rastoka, Yoann Martelat i Adnan Osmanović.

“Raskinuti su ugovori s trenerom Bloudekom i trojicom igrača i tako je napravljena ušteda od 172.000 KM, šef stručnog štaba je odlučio da nema više potrebe za njihovim zadržavanjem.”

“Said Husejinović, Adis Hadžanović i Azir Muminović su podnijeli prijave NFSBiH i s njima je dogovorena otplata i bit će normalno isplaćeni. Što se tiče potraživanja s drugim igračima tu nemamo problema, pregovori su još s nekim igračima i sve će se riješiti na najbolji mogući način za FK Sloboda i igrače.”

Fudbaleri FK Sloboda ozbiljno treniraju pod nadzorom trenera te šefom stručnog štaba Milenkom Bošnjaković i spremni očekuju susret sa Željezničarom iz Sarajeva, nadajući se povoljnom rezultatu.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments