Press konferencija novog rukovodstva FK SLobode, dok fudbaleri marljivo treniraju pred meć sa Željom

Press konferencija novog rukovodstva FK SLobode, dok fudbaleri marljivo treniraju pred meć sa Željom


“Mogu potvrditi da FK Sloboda nije u takvoj finansijskoj situaciji kao NK Čelik, što se tiče tužbi, pri predmetima sa Disciplinskom komisijom, tako da ne bi trebalo biti problema do zime, a nadamo se i tokom sljedeće godine”, rekao je Šećerbegović na početku svog obraćanja.

Istakao je da on još uvijek nije zvanično predsjednik UO jer taj koncept još ne postoji te će biti formiran u narednim mjesecima.

“Koncept upravnog odbora ne postoji i neće postojati do Nove godine, ali neformalna grupa ljudi koja je ušla u klub je jako kvalitetna, većina stvari ide u pravom smjeru, imamo veliki broj posla i obaveza pred nama, obavit ćemo razgovor sa svima.”

Od njegovog dolaska bilo je određenih raskida ugovora. Osim promjene na klupi ekipu su napustili i igrači Marinko Rastoka, Yoann Martelat i Adnan Osmanović.

“Raskinuti su ugovori s trenerom Bloudekom i trojicom igrača i tako je napravljena ušteda od 172.000 KM, šef stručnog štaba je odlučio da nema više potrebe za njihovim zadržavanjem.”

“Said Husejinović, Adis Hadžanović i Azir Muminović su podnijeli prijave NFSBiH i s njima je dogovorena otplata i bit će normalno isplaćeni. Što se tiče potraživanja s drugim igračima tu nemamo problema, pregovori su još s nekim igračima i sve će se riješiti na najbolji mogući način za FK Sloboda i igrače.”

Fudbaleri FK Sloboda ozbiljno treniraju pod nadzorom trenera te šefom stručnog štaba Milenkom Bošnjaković i spremni očekuju susret sa Željezničarom iz Sarajeva, nadajući se povoljnom rezultatu.

Facebook Comments