Super žena preko radio antena

Zana Marjanović: “Vrlo teško je biti žena i biti sretna s tim” (VIDEO)

Gošća nove epizode emisije “Super žena preko radio antena” je Zana Marjanović, jedna od najuspješnijih bosanskohercegovačkih pozorišnih, televizijskih i filmskih glumica.

Zana Marjanović rođena je u Sarajevu  31.maja 1983.godine. Stalna je članica “Kamernog teatra 55“, te osnivačica sarajevske neprofitne profesionalne organizacije i predsjednica Magacin Kabarea u kojoj skupina poznatih umjetnika kroz razne predstave, performanse, glazbene spotove, TV i web serijale te dokumentarno-igrane filmove aktualna društvena pitanja predstavlja na provokativan način.

Autorica je projekta “8372” – otvorenog performansa sjećanja na žrtve Srebrenice na sceni sarajevskog Kamernog teatra 55 i zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. U New Yorku je pohađala srednju školu “Fiorello la Guardia High School of Music, Art and Performing Arts”, koju je pohađao čuveni glumac Al Pacino i u kojoj je snimljen film “Fame”. Diplomirala je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Zana Marjanović je ostvarila nekoliko zapaženih kazališnih, televizijskih i filmskih uloga, ali uloga u filmu “U zemlji krvi i meda” ju je odvela u društvo svjetski poznatih glumaca.

Naše gošće su bile i glumice iz predstave “Ženska posla”, sjajne dame Ružica Parlain, Sara Mujanović, Mia Musić, sa kojima smo razgovarali o predstavi, ali i o trenutnom položaju žene u bosanskohercegovačkom društvu. Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button