Najvažniji događaj okupljanja industrije i proizvođača: Odbrojavamo do početka BH Engineering Weeks 2019

- Kategorija: Biznis, Preporučujemo, U fokusu

Nekoliko dana je ostalo do biznis događaja godine – Međunarodne Sedmice BH inženjerstva/ BH Engineering Week 2019.

Od 14. novembra/ studenog do 12. decembra/ prosinca 2019. godine u Sarajevu, Banja Luci, Bihaću i Tuzli pod sloganom „Povežimo budućnost” održat će se dugoočekivani program kojim su povezani izuzetni događaji koji će doprinijeti snažnijoj i kvalitetnijoj zajednici inženjera i stručnjaka u BiH i boljoj povezanosti sa industrijom regije i Evrope, ali i napraviti i novi prepoznatljivi brand pod imenom BH ENGINEERING WEEK. 

Događaj u Tuzli održat će se 14. i 15.11.2019. sa sjajnim temama kao što su: Made in BiH, Energetika (Termoelektrana Tuzla blok 7; Termoelektrana Banovići), Smart City/ Pametni grad- prijedlozi (Trento; Živinice- prekogranična saradnja Crna Gora, Hrvatska), Robotika, industrija 4.0., Mentoring. Moći ćete se družiti sa više od 30 govornika, a sve detalje možete pronaći klikom OVDJE.

Sadržajem i izborom tema, zanimljivim predavanjima i prezentacijama te interakcijom sudionika i predstavnika realnog sektora ovaj stručni i naučni događaj  je  potvrdio aktuelnost i povezanost proizvodnje, industrije i razvoja gradova i inženjerstva kao najvažnije privredne grane u Bosni i Hercegovini.

Kompanije, CEO manageri, dijaspora, inovatori i kreativci svih generacija diskutovat će i predstavljati najnovije trendove u praksi, tehnologiji, dizajnu i razvoju novih proizvoda koji podstiču ekonomski održiv razvoj.

Neki od sjajnih govornika bit će Namik Hrle, glavni tehnološki direktor i predsjedavajući IBM Data and AI tehničkog tima, IBM Academy of Technology; Dirk Muehlenweg, Global Leader of Internet of Things (IoT) for the Government Industry / IBM; prof.dr. Almir Badnjević, izvršni direktor i CEO “Verlab” Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH; prof.dr. Ahmed Kovačević, professor Howden Chair in Engineering Design and Compressor Technology, Department of Mechanical Engineering and Aeronautica, Velika Britanija, te mnogi drugi fenomenalni govornici.

Prva međunarodna Sedmica BH inženjerstva/ BH Engineering Week 2018 održana je u tri grada Sarajevu, Banja Luci i Tuzli u izvršnoj produkciji Agencije Colosseum Tuzla uz partnerstvo sa Udruženjem mašinskih inženjera u Bosni i Hercegovini,  IEEE ( evropsko udruženje inženjera ) sekcija u BiH , BH Futures Foundation, NGO Radio Kameleon Tuzla i Udruženje poslodavaca u Federaciji BiH.

“BH Sedmice Inženjersta 2019”  se organizuju i u partnerstvu sa Vladom Tuzlanskog kantona i Gradom Tuzla. Više informacija o govornicima, događajima i planiranim aktivnostima možete dobiti klikom OVDJE.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments