Sanja Lopar: “Slučajno sam saznala da sam prva Europljanka koja je napravila kubansku cigaru…” (VIDEO)

- Kategorija: Super žena preko radio antena

Gošće nove epizode emisije “Super žena preko radio antena” su: Sanja Lopar vlasnica kompanije “Lopar Internacional” i prva Europljanka koja je napravila kubansku cigaru. Kao medijska stručnjakinja naša gošća ove epizode je mr. Ivana Ferković Pašić, novinarka i komunikologinja.

Sanja Lopar jedna je od najpoznatijih i najuspješnijih Sarajki, njen brend oduševio je sve ljubitelje dobrih cigara. Svoje kubanske cigare nazvala je po svoja dva omiljena grada – rodnom Sarajevu i Genevi u kojoj trenutno živi .

Njena kompanila Lopar Internacional daleko je poznata po proizvodnji luksuznih kubanskih cigara, a kako kaže njene cigare su ono što je ona zapravo. U njih je pretočila svu svoju energičnost, harizmu i složenost.  Ova bivša novinarka jedina je žena u Evropi koja se bavi proizvodnjom cigara, a svoju prvu cigaru kojoj je dala ime Sarajevo napravila je 2007 godine.

Ivana Ferković Pašić je bila najbolja studentica svoje generacije na Fakultetu žurnalistike u Tuzli, a sa takvim statusom stigla su i mnoga priznanja. Odmah nakon diplomiranja dobila je šansu da radi na radio- televiziji TK gdje je i danas dok se uporedo realizirala i u akademskom svijetu. Sebe ne bi mogla zamisliti da radi nešto što ne voli, svjesna da je velika moć imati pero u svojim rukama sa odgovornošcu da imaš priliku mijenjati svijet na bolje.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments