KulturaSuper vodič - Gdje izaći

Promocija dokumentarnog filma “Čuvari budućnosti – Tuzla”: Više od 60 % mladih ne poznaje kulturu i historiju zemlje

Promocija dokumentarnog filma „Čuvari budućnosti – Tuzla“ održat će se u Tuzli, u utorak 05.11.2019. godine , u Gimnaziji „Meša Selimović“ Tuzla sa početkom u 12:00 sati.

„Čuvari budućnosti – Tuzla“ je jedan od 9 filmova dokumentarnog serijala pod nazivom „ČUVARI BUDUĆNOSTI“ koji je realiziran unutar općeg okvira zajedničkog projekta “Dijalog za budućnost: promocija društvene kohezije i raznolikosti u BiH”, finansiranog iz Fonda UN-a za izgradnju mira, te razvijenog na osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva BiH i generalnog sekretara UN-a kao odgovora na potrebu stvaranja prostora za dijalog i promociju suživota u BiH, zajednički realizovan od strane  UNDP,  UNICEF I UNESCO u saradnji sa Udruženjem “Perspektiva plus”, uz podršku produkcijske kuće iz Sarajeva “Mebius Film“ d.o.o.

Projekciji će prisustvovati reditelj Faruk Sokolović i producentica projekta Duda Sokolović.

Kulturna baština Bosne i Hercegovine predstavlja snažnu poveznicu svih naroda koji stoljećima naseljavaju ovaj prostor, a više od 60 % mladih ne poznaje kulturu i istoriju zemlje, bogatstva koja imamo i koja nas čine posebnim. „Čuvari budućnosti“ su  priče koje se bave mladim ljudima i upoznavanjem kulturne i istorijske baštine Bosne i Hecegovine. Ovo je prilika da upoznaju vlastitu zemlju, nauče koliko je dragocjena baština, koliko je zajednička svim stanovnicima, svih nacija, konfesija i kultura.

Nakon prikazivanja filma predviđena je diskusija, o tradiciji i baštini koja nam je ostavljena u naslijeđe. Razgovarat će se i sa onima koji su dali svoj doprinos te na različit način učestvovali u stvaranju ovog dokumentarnog serijala.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button