Mostarski doktor s kolegama na vlastitoj svadbi spasio čovjeka

- Kategorija: Pozitiva, U fokusu

Marko Kordić, mladi hirurg Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, sa svojim je kolegama doktorima na vlastitoj svadbi postao pravi junak.

Kako saznaje Večernji list, na svadbenome veselju doktora Marka i njegove izabranice Maje, priređenom u petak u Mostaru, jednome je od gostiju iznenada pozlilo. U pomoć su mu odmah priskočili mladoženja i njegovi prijatelji doktori koji su također bili na svadbenom veselju.

Ustanovili su kako je gost doživio srčani infarkt te su pristupili hitnoj reanimaciji. Nasreću, sve je dobro završilo, a saznaje se kako se pacijent jučer osjećao dobro, a oporavak je tekao prema planu.

Kada su kontaktirali Marka Kordića, skromno je kazao kako je ipak samo radio svoj posao, odnosno ono što se od njega očekuje u svakom trenutku. Naglasio je i kako nije bio sam kada je trebalo spasiti život jednog od uzvanika.

“Bili su tu još i moji kolege koji su uradili fantastičan posao, a moram svakako spomenuti i brzu intervenciju Hitne pomoći bez koje ne bismo mogli napraviti ovo što jesmo”, kazao je skromno doktor Kordić.

“Čovjek je imao infarkt na svadbi, ali sreća u nesreći je ta što je to bila doktorska svadba. Čovjeka su liječnici odmah reanimirali i Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu gdje je smješten na Odjel intenzivne njege”, kazao je jučer jedan liječnik i Kordićev kolega.

Ovaj nesvakidašnji događaj prepričavao se jučer među Mostarcima, ali i u cijeloj Hercegovini. Posebno naglašavaju kako im je drago što se svadbeno slavlje nije pretvorilo u tragediju, ponajprije zahvaljujući prisebnosti mladoženje Kordića i njegovih kolega doktora, kao i ekipe Hitne pomoći koja je u najkraćem mogućem roku došla na lice mjesta i prevezla gosta koji je doživio srčani udar u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru.

Izvor: Večernji list

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments