BiHU fokusu

Kakanj priredio spektakularan doček za Tuku: “Amele, Amele, mi te volimo…”
Kakanj, rodni grad našeg najboljeg sportiste Amela Tuke, bio je danas premalen da primi sve one koji su došli ispred Općine da pozdrave osvajača srebrne medalje sa Svjetskog atletskog prvenstva u Dohi.

Više od hiljadu najvjernijih fanova okupili su se na jednom mjestu u želji da vide i čestitaju svom sugrađaninu najveći uspjeh koji je jedan sportista ostvario od nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Amele, Amele… mi te volimo…“, čuli su se povici ispred pozornice na kojoj je bio viceorvak svijeta iz Katara.

Na ulazu u Kakanj dočekao nas je veliki natpis na bilbordu “Amel – svjetski, a naš“, čime su poželjeli dobrodošlicu Tuki, čija je porodična kuća u naselju Modrinje udaljena 14 kilometara od centra grada gdje je održana svečanost.

“Ja sam vaš”, kazao je Tuka na početku obraćanja građanima i, kao i na dočeku u Sarajevu, kazao da je ovo medalja za njegov narod, a onda se sjetio kako su zajedno slavili i bronzu koju je osvojio prije.

“Pišemo zajedno historiju sporta. Drago mi je što sam ovdje”, poručio je euforičnim Kakanjcima, a onda ih je pozvao na atletski stadion u Zenici večeras “da se zajedno družimo, proveselimo”.

Tuka je iskoristio priliku i ponovo se zahvalio porodici, rodbini i sugrađanima, dodajući da je ponosan na podršku koju je imao tokom prvenstva.

“Divni su ljudi ovdje i to je ono što me vraća u ovaj grad. Osjećam se lijepo, hvala vam puno. Hvala”, riječi su Tuke.

Program u Kaknju vodio je naš slavni TV komentator Sabahudin Baho Topalbečirević, koji je s Tukom razgovarao o svemu u Dohi. Tuka je ponovio izazove s kojima se suočio prije utrke, pogotovo zdravstvene, a onda je ponovo zahvalio svom Kaknju koji mu je pružao podršku čak i kad nije bilo medalja…

Podsjetimo, Tuka je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojio drugo mjesto u utrci na 800 metara.

Nakon Sarajeva i Kaknja, svečanost povodom Tukinog uspjeha seli se u Zenicu, gdje je večeras u 20 sati centralna manifestacija, na stadionu Atletskog kluba, na kojem je Amel trenirao na početku svog šampionskog pohoda.

Izvor: Radio Sarajevo

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button