Sport

Almin Hodžić prvu pobjedu na FNC 10 u Tuzli posvetio majci
Tuzla je od danas bogatija za još jedan veliki sportski borilački događaj, nakon što je u izuzetno popunjenom Mejdanu održan prvi FNC Fight Night 10 u organizaciji agencije Zeus. Prisutni su uživali u 12 atraktivnih mečeva u kavezu, od čega i par njih po K-1 pravilima.

U izuzetno napetoj borbi Almin Hodžić je slavio protiv Matea Bolfana i u emotivnom govoru uz zahvalu organizatorima i publici istakao je da pobjedu posvećuje svojoj majci.

Ovaj meč je prethodio drugoj borbi za pojas u najuzbudljivijem meču u kategotiji -95 kg u kome su se borili Alija Tucak i Anđelko Kitić. Na razočaranje domaće publike, pojas je na poene, završio preko Kitićevog ramena, a uručio mu ga je Semmy Schilt, K-1 legenda i gost događaja u Mejdanu.

Svjetla reflektora prvog FNC događaja uzele su jedine dvije takmičarke, Julija Pajić i Marina Mihajlicin u meču u kome je Julija Pajić furiozno i atraktivno dominirala i pobjedila. Nakon meča je dominirala i u publici u fotografisanju sa obožavateljima.

FNC Fight Night 10 se sinoć po prvi puta održao u Mejdanu i na ovaj način, može se reći otvorio vrata za buduće događaje ovog tipa u Tuzli.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button