Sport

Danas dva velika gradska derbija u okviru Premijer lige BiH










U okviru 30. kola Premijer lige BiH u fudbalu danas se igraju dva velika gradska derbija – sarajevski i mostarski.

Fudbaleri Sarajeva i Željezničara večeras će se od sastati od 20 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase”. Najveća utakmica bh. fudbala ovog puta neće imati prevelik rezultatski značaj osim borbe za prestiž.

Tim sa Koševa je izgubio realne šanse da se kroz prvenstvo domogne plasmana u Evropu, jer za trećeplasiranim Borcem zaostaje sedam bodova, a Banjalučani imaju i utakmicu manje.

S druge strane, Željo koji ima četiri boda manje od Sarajeva i također susret manje ne može napredovati na tabeli i domoći se evropske scene. Tako će ovo nakon dugo vremena biti utakmica koja nema gotovo nikakav rezultatski značaj ni za jedan od sarajevskih timova.

Iako Sarajevo ima šansu da se osvajanjem Kupa plasira u Evropu, ova sezona je bila i više nego razočaravajuća za njihove navijače, baš kao i za fanove Željezničara.

Ni utakmica u Mostaru nema preveliki rezultatski značaj. Zrinjski je odavno osigurao titulu prvaka BiH dok Velež šansu za izlazak u Evropu ima samo preko Kupa gdje u finalu igra sa Sarajevom.

Ipak, s obzirom na veliko rivalstvo jasno je da žara i želje za pobjedom neće nedostajati. Susret Zrinjski – Velež igra se na stadionu Pod Bijelim brijegom, a utakmica počinje u 20 sati.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button