BK “Zmaj od Bosne” Tuzla prvak Premijer lige BiH

- Kategorija: Biciklizam

Biciklistički klub “Zmaj od Bosne” iz Tuzle je ponovo pobjednik za sve kategorije u zbiru svih bodova ekipno u Premijer ligi BiH.

U kategoriji “Elita” Almir Mehidić je bio DRUGI, a Edib Šišić DVADESETI. U kategoriji “Juniori” Enes Subašić je osvojio ŠESTO mjesto, a u kategoriji “Kadeti” Kenan Mehmedović je bio PRVI. On je inače i jedini biciklista koji je osvojio i ligu i sva državna prvenstva, a uz to je bio učesnik Olimpijskih igara u Azerbejdžanu, kao i Balkanskih igara u Trebinji. U kategoriji “Mlađi kadeti” Karić Ahmed je bio DRUGI dok je 12-godišnji Arslan Pezić bio TREĆI. U kategoriji “Žene” Beha Tijana je bila PRVA, a DRUGA je bila Amela Mehmedović.

“Ovo je ta porodica koja se zove Biciklistički klub “Zmaj od Bosne” iz Tuzle i koja je najbolja u Premijer ligi BiH za 2019. godinu i ponosni smo s tom činjenicom da smo dominantni u mlađim kategorijama bez adekvatne opreme za njih koji su budućnost ovog našeg sporta, a pokazali smo da smo i u kategoriji Mastersa ponovo, iako bez adekvatne opreme za tu kategoriju, bili najbolji.” istako je trener BK “Zmaj od Bosne” Hajrudin Trle.

Facebook Comments