TuzlaZanimljivosti i zabava

Obišao je svijet na dva točka, a za Radio Kameleon preporučio TOP 3 lokacije koje će vas oduševiti uz najmanje troškove 

Biciklista, aktivista, humanitarac, Husein Salvatore, proputovao je svijet na dva točka. Njegova ljubav prema istraživanju i putovanjima odvezla ga je u 230 kilometara daleku avanturu. Za Radio Kameleon otkrio nam je kako bi naši čitatelji mogli provesti ove predivne dane, obojene jesenjim bojama uz najmanje troškove i nezaboravno iskustvo.

„Ako se radi o Tuzlanskom Kantonu najbolji izbor je planina Konjuh! Ona je prelijepa zbog jesenjeg kolorita, imamo i predivno vrijeme i moja preporuka je definitivno planina Konjuh!“ – istakao je Salvatore, dodavši kako je on, kada su putovanja u pitanju, uvijek za planinsku varijantu, a kada je riječ o širem području, za one koji su van Tuzlanskog kantona, preporučio je par lokacija.

„Ako se radi o Sarajevu, planine Jahorina, Bjelašnica, Treskavica. A u Hercegovini defintiivno Prenj. Ja sam uvijek za neku planinsku varijantu.“ – dodaje Salvatore, kojeg je biciklo odvezlo čak do Mađarske, gdje je smiraj našlo 487 duša – bošnjačkih vojnika iz I svjetskog rata, te je prešavši preko 200 kilometara, pronašao spomenik i odao im počast.

Ela Ždero/KameleonKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button