BiHZanimljivosti i zabava

BiH: Volite čitati? Nova kampanja “Čitajmo zajedno” će vas oduševiti

BANJALUKA – Kako bi podstaklo kulturu čitanja i unaprijedilo oblast izdavaštva, Ministarstvo prosvjete i kulture RS u saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo i ove godine sprovodi kampanju pod nazivom “Čitajmo zajedno”.

Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS, posjetila je juče knjižaru Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u Banjaluci i pozvala je sve građane da se više okrenu knjizi, da se podsjete na njene blagodeti i ljepotu čitanja te na važnost afirmacije domaćih autora i cjelokupne izdavačke djelatnosti.

Možda će Vas zanimati i:

“Knjige prikupljene u ovogodišnjoj kampanji biće poklonjene novoformiranoj biblioteci u Stanarima, dok će za Udruženje ‘4 plus’ biti nabavljene lektire i dječje knjige kako bi se i na taj način olakšalo roditeljima”, rekla je Trivićeva.

Ona je istakla važnost učešća svakog građanina u ovoj kampanji, jer svako ko kupi za sebe određeni naslov odabranih edicija Zavoda ujedno je kupio taj naslov i za još nekoga.

“Ovom akcijom želimo podstaći građane na čitanje, učiniti dostupnim savremenu produkciju građanima u manjim opštinama i afirmisati autore, odnosno njihov stvaralački rad, kao i važnost svih biblioteka u Republici Srpskoj te doprinijeti da budu snabdjevene većim brojem knjiga“, istakla je Trivićeva. Kampanja je počela juče i trajaće do kraja oktobra.

Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button