TuzlaU fokusuVijesti

Na Dan policije TK policajci poslali poruku: Uz nas možete biti sigurni










Povodom obilježavanja 22. maja, Dana policije Tuzlanskog kantona, danas je na spomen obilježju pripadnicima policije poginulim u ratu ‘92-95. odana počast i položeno cvijeće, a nakon toga, u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, je upriličena svečana akademija. Bila je to prilika i da se najzaslužnijim policajcima, odnosno pripadnicima MUP-a TK dodijele priznanja i zahvalnice.

“Današnji defile policajaca kroz grad na neki način predstavlja pokušaj da se prije svega mi približimo građanima te im pokažemo snagu i ono čime raspolažemo, kao i da im pokažemo spremnost da u svakom trenutku stanemo u njihovu i zaštitu njihove imovine”, rekao je direktor Uprave policije MUP-a TK, Dževad Korman.

Poručili su da im je povjerenje građana na prvom mjestu, iako im javnost nije naklonjena iz različitih razloga. Međutim, kroz svoj rad i zalaganje nastojat će svima pokazati da su oni tu upravo zbog njih, bez obzira na sv sigurnosne izazove sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Ministar unutrašnjih poslova TK Husein Topčagić kaže da je opredjeljenje Vlade TK stvaranje jake, profesionalne i efikasne policije, kadrovski osposobljene i materijalno-tehnički opremljene.

„Na dobrom smo putu i nećemo stati. Svakako je važno da smo u proteklih godinu dana ostvarili značajne rezultate u sva tri segmenta (javni red i mir, kriminalitet i bezbijednost u saobraćaju)“, kazao je Topčagić.

Kada govore o generalnoj ocjeni sigurnosti, Dževad Korman je poručio građanima da se ne trebaju brinuti jer je stanje na zadovoljavajućem nivou.

Premijer Tuzlanskog kantona, Jakub Suljkanović, uputio je javnu čestitku.

„Ovaj Dan obilježavamo u svjetlu izuzetnih rezultata koje postiže policija našeg kantona, pred kojom su svakodnevno zadaće koje zahtijevaju iznad svega odgovornost i profesionalnost. Spremnost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova da odgovore na sve te izazove građanima TK svima nama ulijevaju povjerenje.“ – kazao je Suljkanović.

U prethodnoj godini došlo je do odvajanje Uprave policije od MUP-a TK. Uprava policije ima svoj budžet koji iznosi oko 59 miliona TK, dok je MUP-a TK oko 8 miliona KM. Također, Tuzlanska policija obogaćena je novim radarima, a uskoro se očekuje nabavka i novih modernih uređaja koji će poboljšati stanje na putevima u TK.



Back to top button