Lifestyle

Korak po korak: Evo kako da sami sredite obrve













Nekad su u trendu bile (pre)tanke, nekada guste i iscrtane, potom čupave, pa uglađene obrve. Današnji trend je imati – savršene obrve bez “mana” i kod kojih je “svaka dlačica na svom mjestu”! 

Zaista, ponekad previše brinete o izgledu vaših obrva, pa ih svakodnevno čupkate ili idete kod kozmetičara – i na kraju završite na japanskom iscrtavanju ili klasičnom tetviranju obrva.

Ako još “niste načinili štetu” i danas je dan za čupanje obrva vjerovatno ćete uzeti ogledalo koje uvećava ili maksimalno približiti običnom ogledalu u kupatilu na kome je savršeno svjetslo za pronalaženje dlačica koje nisu na svom mjestu.

Savjet #1 – sklonite to ogledalo koje uvećava

Osim tih dlačica koje zaista treba da počupate, vidjećete i one koje tek treba da izrastu, a znate šta to znači – nerviranje i čupkanje kože dok ne dođete do te dlačice koja jedva da viri. To može dovesti do bolnih, crvenih ranica, ali i uraslih dlačica.

Šta zaista treba da uradite?

#2 Udaljite se od (normalnog) ogledala i pogledajte cijelo lice. Tako  ćete jasno vidjeti šta treba, a šta ne da bude u predjelu obrva.

Dlačice koje su “spremne” za čupkanje će uz samo jedan potez biti izvađene, dok druge, koje ne možete tako lako da počupate treba da ostavite još dan-dva.

Realno, niko vam neće primijetiti nekoliko dlačica, koje samo vi u stvari i vidite. Ne bi bilo loše i da naparite lice ili da ih počupate nakon kupanja, jer će se zbog pare i tople vode pore otvoriti, pa će vam cijeli proces biti dodatno olakšan.

Nemojte se nervirati, a ako nemate živaca da sami čupate obrve – uvijek su vam na raspolaganju kozmetičarke.

Izvor: ljepotaizdravlje.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button