600 osmijeha iz Mostara: Jaffa Igre Bez Granica nastavljaju promovisati zdrave stilove života (FOTO)

- Kategorija: BiH, Lifestyle, Porodica i ljubav, Zanimljivosti

Sportska dvorana osnovne škole ”S.S.Kranjčević” u Mostaru protekli vikend bila je domaćin sportsko-zabavne manifestacije Jaffa Igre Bez Granica.

Mostar je bio centar sporta, osmijeha, timskog rada i takmičarskog duha. Na takmičenju učestvovalo je oko 600 mališana osnovnoškolskog uzrasta, kao i oko 100 predškolaraca iz Mostara. Igre, osmijeha i zabave nije ponestejalo na Igrama u Mostaru, a to je i osnovni cilj ovog veselog karavana.

Na ovaj način cilj je bio pokazati mališanima koliko je važno druženje, zabava, ali i sport, fizička aktivnost – te generalno zdravi stilovi života.

„Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad”, istkala je Željka Gajić, koordinator projekta. Osim osnovaca, djece iz vrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupili su i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Mostara, iz udruge ”Udruga za Down sindrom-Mostar”, kojima je doniran dio sredstava kako bi unaprijedili svoj rad.

Nakon 8 bosanskoheregovačkih gradova, karavan pakuje svoje kofere da razveseli mališane u još jednom gradu, a Vi do tada uživajte u fotografijama iz Mostara.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments