TuzlaValter Tuzlanski

Press konferencija, obnova Tuzlanske barutane i pripreme za obilježavanje 25. novembra Dana državnosti BiH

Danas u organizaciji Udruženja “Zmajevo srce” Tuzla i SABNOR-a TK-a u Domu penzionera održana press konferencija na kojoj su predstavljene aktivnosti na obnovi i rekonstrukciji Barutane na Gradini i pripreme za obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Medijima su se obratili ispred Udruženja “Zmajevo srce” Omer Isović, ispred SABNOR-a Zlatko Dukić te gradski vijećnik Mirnes Ajanović, ispred firme “Eko život” Tuzla Jasmin Osmanović. ispred Let's do it Tuzla Adnan Imamović i Rusmir Djedović iz Zavoda za zaštitu spomenika TK-a.

Možda će Vas zanimati i:

Kako je istaknuto na dnevnom redu naredne sjednice Skupštine TK-a predviđa se usvajanje inicijative da se objekat Barutane proglasi Nacionalnim spomenikom u Tuzlanskom kantonu.

Također za obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine se predviđaju razne manifestacije a cenrtalni događaj je predviđen da se održi u Gradačcu.

Ujedno su govornici iskoristili priliku da pozovu sve građane Tuzle  da u subotu , 19.11.2019 godine od 11 sati dođu na Barutanu i pomognu u akciji čišćenja prilaza Barutani .

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button