KulturaVijesti

Veličanstvenim novogodišnjim koncertom BKC TK završio 2023. godinu

Po 10. put










Muzički obrazovni centar “Lege Artis” i Bosanski kulturni centar TK, sinoć su po 10. put priredili veličanstven Novogodišnji koncert uz nastup više vokalnih ansambala i solista.

Na koncertu koji postaje brend u ovom dijelu Bosne i Hercegovine i događaj koji se ne propušta tokom zimskih praznika, nastupili su domaćini iz Mješovitog i dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla, a zatim su se odličnim izvedama predstavili Vokalni ansambl Libero Živinice, Vokalni ansambl Bosanke Lukavac, Mješoviti hor BZK Preporod Brčko, Vokalni ansambl BKC TK, Tamburaški orkestar MOC Magnifico i Jakša Perović (Brčko) na gitari.

– Koncert je plod kvalitetnog umjetničkog rada svih ansambala i solista tokom godine, a što je i prezentirano u odličnom programu. To je u konačnici prepoznala i tuzlanska publika, koja je ovacijama i zasluženim aplauzima ispratila i nagradila svakog učesnika. To nam je najveća nagrada i satisfakcija da ovaj koncert svake godine podižemo na viši nivo – rekao nam je diregent Jasmin Hasić mr.art, umjetnički rukovodilac MOC “Lege Artis” Tuzla.

Koncertu je uz brojne zvanice prisustvovao i Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić. Program je i ove godine vodila Barbara Pavljašević, a koncert su u direktnom prijenosu mogli pratiti i gledatelji RTVTK.

Druženje posjetitelja i učesnika nastavljeno je i poslije koncerta na koktelu u galeriji BKC-a uz pjesmu i tamburaški orkestar MOC Magnifico.

Novogodišnjim koncertom Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona tradicionalno je završio svoju programsku godinu u kojoj je publici ponudio više od 200 događaja.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button