TuzlaU fokusuZanimljivosti i zabava

SUTRA premijera tuzlanskog akcionog filma “Crvene ruže ulice” u CineStaru Tuzla

Inspirirani svakodnevnim prisustvom povećanih tenzija između učesnika u saobraćaju, povećanih verbalnih, ali i fizičkih napada, koje su za neke imale, nažalost, smrtni ishod, produkcija „Filmark“ skupa sa Udruženjem za promicanje pozitivnih vrijednosti „Oaza“ došli su na ideju da kroz akcioni, ali ujedno i edukativni film prikažu jedan od ozbiljnijih problema naše zemlje.

Povratna informacija publike nakon objavljenog trailera filma je utjecala na to da se zbog ogromnog interesovanja prolongira za drugi termin, zbog manjka karata za sve zainteresovane. Nestrpljivi, znatiželjni i zaintrigirani slali ste upite i do naše redakcije, a mi vas konačno možemo razveseliti novim datumom kada ćete moći pogledati film tuzlanske produkcije.

„Crvene ruže ulice“ će imati svoju premijeru u CineStaru u četvrtak, 10.10. sa početkom u 18 sati, a tokom narednog mjeseca biti će prikazan na festivalima, kulturnim institucijama grada Tuzle, ali i uglednim TV kućama, kako bi svi imali priiliku educirati se, pa čak i naši najmlađi članovi porodice, jer su izostavili sve proste, neprimjerne izraze.

Glavne uloge igaju diplomirani glumci Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli, Husnija Ćoralić (25) i Emrah Mujkanović  (24), a pored njih i dvanaestogodišnji Aldino Mujanović, koji po drugi put surađuje sa produkcijom Filmark.

Muhamed Mahmutović je idejni tvorac i scenarista, redatelj Jasmin Jatić, a producent Ilijas Jahić. Oni žele animirati mlade glumce, stvarajući im prilike, koje će ih motivirati i podstaći na nove poslovne uspjehe, a s tim u vezi njihova želja i cilj je također širenje umjetnosti i kulture, surađivajući sa muzičarima, glumcima i umjetnicima iz raznih sfera.

Podsjećamo, ulaz za sve posjetioce je besplatan, sve što trebate je samo rezervirati mjesto putem Facebooka ili Instagram profila Filmark produkcije.

A ako već niste, oficijelni trailer možete pogledati OVDJE

Ela Ždero/Kameleon

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button