Salkić posjetio napadnutu advokaticu: Ukaljali obraz cijele profesije

- Kategorija: BiH

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, danas je u Banjoj Luci posjetio 85-godišnju advokaticu Melihu Filipović, koju je prije sedam dana fizički napao Jovan S. Čizmović, počasni predsjednik Advokatske komore RS.

Nasilnik Čizmović je staricu Melihu Filipović, inače najstariju advokaticu u Bosni i Hercegovini, ošamario 1. oktobra u jednoj banjalučkoj ulici, prilikom vršenja uviđaja u kojem se provodio postupak prestanka državne svojine na parceli.

Potpredsjednik Salkić je danas, tokom posjete u njenom domu u Banjoj Luci, dao punu podršku advokatici Filipović, te osudio napad nasilnika.

“Ovaj fizički napad na gospođu Filipović je posljedica bahatosti, koja dolazi sa vrha i koja se spušta u svakodnevni život. Žalosno, tragično i porazno za društvo je što oni, koji bi trebali biti primjer u društvu i boriti se za prava građana, pokazuju bahatost i nasilništvo, čime su ukaljali obraz cijele profesije i Advokatske komore.

Životno i profesionalno iskustvo Melihe Filipović, koja je još uvijek aktivna advokatica, zaslužuje naše veliko poštovanje. Zbog svega, tražimo od pravosudnih institucija da najoštrije sankcionišu počinioca ovog napada, kako se slični napadi u budućnosti ne bi dešavali”, kazao je nakon posjete potpredsjednik Salkić, saopćili su iz njegovog Kabineta.

Izvor: Radio Sarajevo

Facebook Comments