TOP 10 najčitanijih knjiga tuzlanske biblioteke “Derviš Sušić”

Oktobar, šaren, inspirativan i nosioc one najljepše, maštovite pisane riječi. Mjesec je knjige. Bezbroj naslova s preporukama najboljih pisaca, najboljih djela, top 100 naslova u kojima ćete se izgubiti, ali i pronaći nešto za sebe, ali mi smo željeli čuti šta vi čitate, koje su to knjige po mišljenju naših sugrađana i sugrađanki najbolje i najčitanije.

S tim u vezi smo pozvali JU Narodnu i univerzitetsku biblioteku “Derviš Sušić” u Tuzli, te otkrili top 10 naslova koje ste najviše čitali tokom proteklog perioda.

  1. Vašljiva palata – Elif Šafak

2. Biti kao reka – Paulo Koeljo

3. Gospa od badema – Marina Fiorato

4. Stephen King – TO

5. Kafka na žalu – Haruki Murakami

6. Porijeklo – Dan Brown

7. Kći sreće – Izabela Aljende

8. Zbogom – Ajše Kulin

9. Snijeg – Orhan Pamuk

10. Huzur – Martina Mlinarević

A za one, koji bi željeli pokloniti nekome knjigu po preporuci PR menadžerice biblioteke Derviš Sušić, Amele Galešić, to je – Moja genijalna prijateljica, Elena Ferrante, raskošna i snažna priča o prijateljstvu Elene i Lili, jedinstvenom i moćnom naracijom, koja nudi precizan portret ove dvije žene, ali, takođe, i široku panoramu čitave naracije kao i dirljivu refleksiju o prirodi pravog prijateljstva. Ona smatra da, kada želite obradovati nekoga knjigom, s njom, nikada nećete pogriješiti.

Ela Ždero/Kameleon

Facebook Comments