LifestyleSvijetZanimljivosti i zabava

Izgubljeni pas predao se sam policijskoj stanici (FOTO)










Pametan pas impresionirao je policajce u svom lokalnom području nakon što je došao sam da se prijavi da se izgubio od kuće.

Policajci su bili omamljeni kad je Chico, njemački ovčar, ušao u postaju i predao se 11. februara oko 3.30 ujutro. Nosio je ogrlicu, ali lična iskaznica je ispala, pa su službenici pozvali kontrolu životinja da provjere ima li mikročip kako bi ga identificirali.

Dok su čekali da ekipa stigne, službenici su se poigrali s jednogodišnjim psom. No, prije nego što je stigla kontrola životinja, Chico je odlučio da ne želi ostati dugo u policijskoj postaji te se sam uputio kući svom vlasniku koji je spava, Edwardu Alvaradu, i nije imao pojma da mu je pas nestao.

Možda će Vas zanimati i:

Policajci iz policijskog odjela u Teksasu bili su toliko impresionirani Chicom da su htjeli psa unajmiti u svoj tim. Na Facebooku je pisalo:

“Dakle …. ovaj sretni momak sinoć je nasumično ušao na recepciju Policijske uprave. ‘Mislimo da se htio prijaviti za mjesto K-9 nakon što je eliminirao situaciju tipa Lassie.”

Dali su mu mnogo ljubavi i pažnje dok nije odlučio da je vrijeme da treba otići kući.

“S olakšanjem smo saznali da se on sigurno vratio svom vlasniku. Chico je uvijek dobrodošao kod nas. Narednica Rusty Martin rekla je: Svi smo bili uzbuđeni što smo ga imali u zgradi. Imali smo tenisku loptu i malo se zabavili u predvorju. Svi su ga brzo zavoljeli.”

Prirodno, službenici su bili razočarani kada je pas morao da ode ali bili su sretni kad ih je Edward, koji živi na kilometar udaljenosti, kontaktirao da im javi da je siguran i zdrav. Vlasnik nije imao pojma o Chicovoj avanturi sve dok ga nećak sljedeći dan nije obavijestio jer je na Facebooku vidio njegove slike.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button