Festival mladihIstaknutoKulturaMuzika

Guitar Fest Tuzla: Jedinstven festival klasične muzike u Bosni i Hercegovini










Drugi internacionalni festival gitare Tuzla će se održati u periodu od 07.08. do 10.08. u sklopu kojeg će se održati masterclass, koncerti, muzičke diskusije i promocija instrumenta.

Guitar Fest Tuzla počinje svečanim otvorenjem 07. augusta , koncertom legendarnog gitariste i profesora na akademiji u Novom Sadu, Zoranom Krajišnikom.  Otvorenje i  koncert će se održati u Katoličkom kulturnom centru Tuzla sa početkom u 20:30h.

Možda će Vas zanimati i:

Poslije otvorenja organizovano je druženje uz after koncert Murisa Varajića na kompleksu slanih jezera sa početkom u 21:30h.

Drugi dan  festivala predstavit će nam se koncertom virtuoz Goran Krivokapić, jedan od trenutno najtraženijih gitarista  na svijetu.

Za treći  dan festivala publika će imati priliku prisustvovati koncertu koji će izvesti Edin Karamazov, umjetnik koji  je ostvario jednu od najzapaženijih karijera u svijetu klasične muzike. Kramazov je nastupao sa Stingom i mnogim drugim imenima svjetske scene.

Zadnji dan festivala održat će se koncert polaznika masterclass-a i zatvaranje festivala.

Svi koncerti će se održavati u Katoličkom kulturnom centru Tuzla sa početkom u 20.30h

Guitar Fest je sastavni dio Festivala mladih Tuzla. Prvi Festival mladih je u Tuzlanskom kantonu okupio hiljade mladih ljudi. Održano je preko 30 aktivnosti u saradnji sa 30 organizacija sa područja Tuzlanskog kantona, ove godine će Festival realizovati preko 50 aktivnosti u oblastima umjetnosti, aktivizma, sporta, ekologije itd. Krajnji cilj ove inicijative je da Tuzla postane Europska prijestolnica mladih.

Pored koncerata, tokom trajanja festivala isplanirane su cjelodnevne aktivnosti:  (masterclass, kamerna muzika , orkestar gitara i predavanja na temu). Aktivnosti će moderirati učesnici kojima će se pridružiti predavači  Emir Ibrakić te tuzlaci Elvis Sivčević i Sanel Redžić.

Tokom festivala biće upriličene promocije instrumenata i gitarskog potrošnog materijala: (Zoran Kuvač, Yamaha,Gewa, Hannabach).

Prijave su otvorene u dvije kategorije: za aktivno i pasivno učešće.

Aktivno učešče je za učenike koji će direktno učestvovati u masterclass-u, pasivno učešće podrazumijeva ulazak na koncerte i pasivno praćenje masterclass-a.

Prijaviti se možete klikom OVDJE

Za više informacija o Drugom internacionalnom festivalu gitare Tuzla posjetite www.guitarfesttuzla.com



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button