Sport

Veliki sportski događaj: Tuzla domaćin Međunarodnog stonoteniskog turniraTuzla je domaćin Međunarodnog stonoteniskog turnira koji će se održati u subotu (05.10.) u 09 sati, a svečano otvorenje turnira je u 11 sati u prostorijama SKPC Mejdan.

Na turniru je planirano učešće preko 300 takmičara iz zemlje i regiona, čime ovaj turnir i dobiva karakter međunarodnog. Ovo je prvi turnir ovog tipa koji se igra u BiH. Na takmičenju se očekuju predstavnici iz Balkanske asocijacije stonog tenisa i iz Evropske asocijacije stonog tenisa. 

Organizator ovog velikog sportskog događaja je Stonoteniski klub “Kreka” Tuzla u saradnji sa Gradom Tuzla i brojnim sponzorima: Stonoteniska oprema Joola, Grad Tuzla, SKPC Mejdan, Vitinka, Vivia, Carlsberg pivara, Vitalis “Bony” Tuzla, St. James's Irish Pub, Cestotehnik d.o.o. Tuzla, Bosna sunce osiguranje i drugi.

“Ovaj turnir smo napravili prvenstveno da bi Grad Tuzla imao nešto vezano za stoni tenis. Ovaj turnir treba da nam pokaže da li smo mi to u mogućnosti, da li možemo i da li imamo kapaciteta da održimo neke veće evropsko takmičenje kao što je Balkansko prvenstvo, ICF za mlade, Evropsko prvenstvo ili nešto više. Ovo nam je karta za budućnost, za organizovanje većih takmičenja. Ujedno, ovo je poklon stonoteniskog kluba “Kreka” našem gradu.”, kazao je za Radio Kameleon Mario Lovrić ispred Stonoteniskog kluba “Kreka”.

O favoritima je rano govoriti s obzirom na veliki broj učesnika iz cijele BiH i regiona, ali svakako da, kako Lovrić kaže, vjeruju u svoje takmičare.

“Stoni tenis je specifičan sport. Teško je izdvojiti nekog favorita. Stonoteniski klub “Kreka” u svakoj kategoriji ima svojih takmičara koji su glavni konkurenti za medalju. Mi smo klub koji je nosioc stonog tenisa u BiH i imamo članove u svim reprezentativnim selekcijama u reprzentaciji BiH. Ali, uvijek ima igrača koji dolaze sa strane i koji ulažu više u stoni tenis nego što je to slučaj u BiH, tako da ćemo vidjeti.”, dodao je Lovrić.

Ovo prilikom pozivamo sve ljubitelje stonog tenisa i sporta općenito da se pridruže jednom velikom događaju kako za Tuzlu tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button