Super vodič - Gdje izaćiU fokusu

Almir Kurt Kugla: Na Tuzlu me podsjeća fudbalski klub koji se najljepše na svijetu zove

Almir Kurt je bosanskohercegovački filmski glumac, komičar, političar, umjetnik, kreativni direktor, grafički dizajner, radio jockey i sarajevski muzičar.

Barem tako Google kaže. Bosanci i Hercegovci ga najbolje poznaju po njegovim ulogama, ponajprije u TV serijama. Član je i vokal pop rock grupe Karne koja će večeras u Domu mladih (Klub Palma) otvoriti sezonu koncerata. Ako pitate Kuglu šta od svega nabrojanog najviše voli da radi i može li da razdvoji umjetnosti kojima se bavi, kao što roditelji ne mogu da razdvoje svoju djecu, reći će da ga pitate teško pitanje.

Možda će Vas zanimati i:

“Sva se djeca isto vole. Sretan si kad se baviš raznim stvarima i u svakoj podjednako uživaš. Neke su od toga rekreativno, od nekih se živi, ali treba nekako sve izvagati da uživaš u svemu.”, kaže Kugla za Radio Kameleon.

Kurt je također bio član ritma i blues benda “Sing Sing” zajedno sa suosnivačem Damirom Nikšićem i Samirom Plastom. Svirali su četiri koncerta u popularnom CDA Mladost. Ipak, nakon toga je napravio pauzu. Muzici se vratio sa bendom Karne, a to je, kako kaže, smiješna priča.

“Kad su Karne bile u nekom formiranju, zvali su me da budem dio toga. Meni je to bilo slatko, ali nisam od početka bio u pravljenju, pa mi nekako nije palo na pamet da se bavim time i zahvalio sam im se. Onda su oni iznijeli album sa Mirajem koji je tada pjevao i Feđa mi je ubacio u auto CD i moj sin se zaljubio u tu muziku. Kad su me ponovo zvali, nisam mogao zbog djeteta odbiti. Nikad se nisam pokajao zbog tog poteza jer beskrajno uživam sa Karnama.”, ističe Kugla.

Za tuzlansku publiku se kaže da je energična, zabavna i dinamična. Stoga smo pitali Kuglu šta im bend donosi večeras.

“Mogu očekivati apsulutno adekvatan odgovor. Bit će i zabavno i energično. Mislim da nikad nismo bili bolje usvirani i stvarno smo zategnuti kao jedan veliki bend.”, kazao je Kugla.

Čest je gost u Gradu na zrnu soli, ali ipak postoji nekoliko stvar na koje pomisli kad ga pitaju za Tuzlu.

“Na Grad soli mi je prva asocijacija fudbalski klub koji se najljepše na svijetu zove – Sloboda. I naravno ova Jasminova jezera i sva ta neka čuda. Napravila se turistička destinacija od Tuzle koja je bila poprilično siv grad, gledano sa strane. Svaki put kad dolazim je sve ljepša i ljepša, a nadam se da će večeras biti najbolji.”, zaključio je Kugla.

Koncertna sezona u klubu kreće nastupom sarajevskog rock benda KARNE i banjalučkog punk-rock benda Subversion u petak 04. oktobra od 22 h.

Cijena ulaznice je 5 KM.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button