FEĐA ISOVIĆ: Mi nikog ne foliramo, izađemo s energijom na binu i to prenesemo na publiku

- Kategorija: Istaknuto, Tuzla, U fokusu, Zabava, Zanimljivosti

Koncertna sezona u klubu kreće nastupom sarajevskog rock benda KARNE i banjalučkog punk-rock benda Subversion u petak 04. oktobra od 22 h. Band Karne osnovan je u januaru 2010. godine iz potrebe članova benda da se neartikulisano oglase po svim nevažnim pitanjima. Već 2014. godine u izdanju Croatia Records-a, su izdali album “Diktatura amatera”, a trenutno rade na novim pjesmama od kojih neke već i izvode na koncertima. Bend je do sada nastupao u gradovima širom regiona.

Za Radio Kameleon, član benda Feđa Isović poziva sve građane da dođu na koncert i otkriva  kako je bend Karne dobio ime

“Bakir Hadžiomerović mu je dao ime. U to vrijeme Bakir je došao na probu i tako nas prozvao, ali mi volimo reći da bend vuče ime po italijnskom riječi, mada to neki drugačije čitaju pa nešto vulgarno vide u tom nazivu.” Više o bendu pogledajte OVDJE.

Bend trnutno čine: Almir Kurt – Kugla (vokal), Feđa Isović (ritam gitara) Ervin Buševac – Širli (gitara), Alen Pilav (klavijature), Nermin Dedić – Fićo (bas), Adnan Teskeredžić (bubnjevi) i pridruženi član Goran Navojec (saksofon). Feđa ističe da se mnogo raduju dolasku u Tuzlu i nada se dolasku što većeg broja građana na koncert.

“Ono, baš smo uzbuđeni što dolazimo u Tuzlu. Nije nas bilo 4-5 godina u Tuzli i dolazimo sa novim pjesmama, repertoarom i eenergijom. Mi smo u nekom trenutnom energetskom i autorskom zamahu, imamo puno proba, puno sviramo i mislim da će se to osjetiti na bini. Mi uvijek gledamo da sebe zadovoljimo na bini, da nama  bude ugodno, pa se to sve prenese na publiku, tako da mislim da je to pravi recept. Mi nikog ne foliramo, izađemo s energijom na binu da nama bude dobro, a onda to publika osjeti pa i njima bude dobro.”

Koncertna sezona u klubu kreće nastupom sarajevskog rock benda KARNE i banjalučkog punk-rock benda Subversion u petak 04. oktobra od 22 h. Cijena ulaza je 5 KM.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments