Sport

OKK Sloboda kreće u borbu za ABA 1 ligu: Makedonija je prva destinacijaU četvrtak, 03.10.2019. godine, sa početkom u 19:00 sati odigrat će se prva zvanična utakmica u novoj sezoni. Ekipa OKK Sloboda u prvom kolu ABA 2 lige gostuje u Skopju kod ekipe MZT Skopje Aerodrom.

“Iza nas je 45 dana priprema i počinje ono što svi sa nestrpljenjem iščekujemo, a to je prvo kolo ABA 2 lige. Mi mislimo da smo trenutno fizički na dobrom nivou, što nam je jako bitno. Idemo u Skopje rasterećeno, protiv ekipe koja je jedan od favorita za vraćanje u ABA 1 ligu i oni su sigurno favoriti. Međutim, idem sa nekim svojim šansama i nadama da možemo u jednoj energičnoj, hrabroj i čvrstoj igri da budemo konkurentni iz minute u minutu i da pokušamo domaćina učiniti što nervoznijim te tako tražiti svoju šansu. Sigurno je da igrači to očekuju baš sa velikm nestrpljenjem, ali treba da budemo pametni da ne izgorimo u nekoj prevelikoj želji. Ja se nadam da ćemo biti i fizički i psihički spremni za utakmicu u Skopju.”, istakao je trener OKK Sloboda Tuzla, Josip Pandža.

Kapiten OKK Sloboda Tuzla, Emir Čerkezović je kazao kako je nakon napornih priprema došlo ono što igrači najviše iščekuju i što je najljepše, a to je igranje ABA lige.

“Ona je nivo iznad onoga što smo do sada igrali pa nama kao igračima imponuje igrati takvo dosta jako takmičenje koje traži da napredujemo iz kola u kolo. Prvu utakmicu igramo u Skopju, protiv dosta teškog protivnika koji je prošle godine bio finalista ABA 2 lige. Nažalost nisu uspjeli ali mislim da ove sezone također imaju jednu ideju i ekipu da se vrate u najveći rang. Atmosfera u ekipi je odlična. Igrači se dobro slažu i mislimo da kao ekipa zajedno možemo dosta napradovati.”, dodao je Čerkezović.

Izvor: Sloboda.ba


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button