BiH: Evo šta je rekao nakon što je isjekao sjekirom suprugu i njenog ljubavnika gole u krevetu

- in BiH, Crna hronika

Nisam planirao ubistvo svoje žene Azre – rekao je tokom žalbenog postupka pred Vrhovnim sudom RS Alija Hrustić, koji je osuđen na  30 godina zatvora zbog ubistva supruge Azre Hrustić i njenog ljubavnika Envera Halilagića, koje je 54 puta udarao sekirom i nožem nakon što ih je gole zatekao u krevetu, prenose Novosti.

– Nikada je ne bih ubio. Volio sam je. Živjeli smo 18 godina u braku. Da sam to planirao, kako se navodi, ne bih ostavio nož i sjekiru na mjestu zločina i vjerovatno bih pobegao u Hrvatsku – rekao je Hrustić.

Riječ je o zločinu počinjenom 27. maja 2017. godine u naselju Srednji Jakupovci kod Prijedora.

Prvostepenom presudom Hrustića prijedorski Okružni sud osudio na 35 godina zatvora, da bi mu u drugostepenom Vrhovni sud RS smanjio kaznu na 30 godina. Žalbe na presudu su uložili i tužilaštvo i odbrana, koja je zatražila da se presuda ukine i suđenje ponovi.

Prema riječima Hrustićevog advokata, Jevte Jankovića, u ovom slučaju nikako ne može raditi o teškom ubistvu, već ubistvu na mah izazavnom situacijom u kojoj se optuženi našao kada je suprugu zatekao u krevetu s ljubavnikom.

– Alija je otišao do svoje kuće i kada je ušao zatekao je dvoje golih ljudi. Vidjevši tu scenu udario ih je 54 puta, od čega je između 15 i 20 udaraca bilo smrtonosno. Kakvi su bili udarci svjedoči i to što je pukla držalica sekire – rekao je Janković.

Hrustić je, nakon krvavog pira pokušao da se objesi, ali ga je sprečio sin Ethem, nakon čega se predao policiji.

Republički tužilac se nije pojavio na žalbenom ročištu.

Izvor: Dnevni avaz

Facebook Comments